Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Ενας εργαζόμενος οδηγός φορτηγού έχασε χτες τη ζωή του πάνω στο μεροκάματο, στο Καπαρέλι της Βοιωτίας. Πρόκειται για έναν 51χρονο, που μετέφερε τμήμα ανεμογεννήτριας. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το φορτηγό που οδηγούσε εξετράπη από την πορεία του και ανατράπηκε πέφτοντας στο πρανές του δρόμου.

ΟΠΑΠ: Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού ετοιμάζεται στην «ΟΠΑΠ Παροχής Υπηρεσιών ΑΕ», θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ. Ενα χρόνο μετά την πώληση του ομίλου από το ΤΑΙΠΕΔ, οι 656 υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας βλέπουν την πόρτα της ανεργίας και εκβιάζονται να δεχτούν «εθελούσια» τις ομαδικές απολύσεις, με το επιχείρημα ότι μπορεί και να χάσουν τη δουλειά τους όταν προχωρήσει η σχεδιαζόμενη κατάργηση τμημάτων.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Τετράωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ. ως τις 3 μ.μ.) στο Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 7/7 και την Τρίτη 8/7 προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΔΣ του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, με αφορμή τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, εργατοτεχνίτες και αρχαιολόγους, στο έργο για την ανέγερση του 64ου Νηπιαγωγείου στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Κνωσού που διενεργείται από την ΚΓ' ΕΠΚΑ. Διεκδικούν: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Τακτική μηνιαία εκκαθάριση αποδοχών. Αμεση επίλυση όλων των ζητημάτων που συνευθύνονται για την πρόκληση προβλημάτων στους εργαζόμενους των έργων αυτεπιστασίας.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Παρέμβαση στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου οργανώνουν η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ) και το παράρτημα Λογιστών Πειραιά, σήμερα Σάββατο 5/7, στις 12 μ., στο χώρο που θα γίνουν οι εργασίες του Συμβουλίου (ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», Συγγρού 385). Οι λογιστές κινητοποιούνται ενάντια στην επαναφορά των εξετάσεων για την αναβάθμιση από τη Β' στην Α' τάξη.

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ: Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου, από τις 6 μ.μ. την Τρίτη 8 Ιούλη έως την ίδια ώρα της Τετάρτης.

ΡΟΔΟΣ: Σε αγώνα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε επτά περιοχές, ανάμεσά τους και η Ρόδος. Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι πριν λίγο καιρό, είχε παρέμβει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας τη μεθόδευση της κυβέρνησης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, κατόπιν εντολής του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org