Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο διεθνισμός...

Γιατί, άλλοι είναι στο σκοτάδι, κι άλλοι ζούνε μες στο φως. Φαίνονται οι φωτισμένοι, Ποιος να δει τους άλλους πώς;» (Μπέρτολντ Μπρεχτ)

Παραφράζοντας τον Κλαούζεβιτς, ότι «πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα...», σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η πολιτική της ολιγαρχικής τάξης στην καπιταλιστική Ευρωένωση είναι οι σχεδιασμοί της πολιτικής των πολυεθνικών με βίαια μέσα... Η μέθοδος της προσδοκίας του κεφαλαίου από το τέλος της φεουδαρχίας, μέχρι την επόμενη εξέλιξη του καπιταλισμού, δείχνει ότι η ανισότητα είναι συστατικό του γνώρισμα. (Η φεουδαρχία από την Ασία του 10ου-13ου αιώνα, μορφοποιήθηκε στη Δ. Ευρώπη. Πήρε χαρακτηριστικά. Από τον 16ο αιώνα αρχίζει η πτώση του). Η γιγάντωση της καπιταλιστικής πολιτικής του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου δείχνει για το πού το πάνε οι εξελίξεις.

Η πολλαπλή επίθεση της καπιταλιστικής «Ιεράς Συμμαχίας» στα δικαιώματα της εργασίας αποδεικνύει ότι η ανάλυση που θεμελίωσαν οι Μαρξ, Ενγκελς στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για τον καπιταλισμό - και το γκρέμισμά του - είναι μονόδρομος η ταξική πάλη. Η γιγάντωση των πολυεθνικών από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς (G8, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΠΟΕ, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Κομισιόν) στο όνομα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης εκφράζει τα συμφέροντα των «δανειστών», τοκογλύφων (πολλά τα παραδείγματα που το αποδείχνουν Αργεντινή, Τουρκία, Ρουμανία, Χώρες Βαλτικής, Αφρική, Χιλή, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Βραζιλία, Ουγγαρία, Ελλάδα...). Αφησαν ανεργία, φτώχεια σ' αυτόν τον αδίστακτο οικονομικό πόλεμο, τον «εφεδρικό στρατό» ανέργων σαν «καύσιμη ύλη», τη «συμπίεση του κόστους εργασίας» για τα υπερκέρδη. Αφησαν στις πλάτες του λαού τα 320 δισ. ευρώ χρέος στην Ελλάδα, συντρίμμια, ανεργία, αποκλειόμενες ζώνες φτώχειας, απώλεια εισοδήματος. Να μειώνεται κατά 50% η αγοραστική δύναμη επιβίωσης με τα μέτρα της «τρόικας» για τρία χρόνια και βάλε...

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ, το Δεκέμβρη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση, οι τοπικοί πόλεμοι σε Ιράκ, Αφγανιστάν, η κατάσταση σε Βαλκάνια, Μ. Ανατολή φαίνεται για πού το τραβάνε. Οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα έφτασαν τα 220 δισ. ευρώ! Η απόσταση της καπιταλιστικής τεχνολογίας αποκαλύπτει ότι το κέρδος είναι αυτοσκοπός της, όχι ο άνθρωπος... Αφήνουν θηριωδίες. Θυμίζουν τις λεηλασίες από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο διεθνισμός των Μαρξ, Ενγκελς: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» αγγίζει το «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε»! «Αντισταθείτε» στην επίθεση του κεφαλαίου! Τώρα που το κεφάλαιο προσφέρει ανθρωποθυσίες στο Μολώχ των πολυεθνικών. Το σύνθημα της Αντεπίθεσης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ είναι διαρκώς επίκαιρο.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ