Παρασκευή 5 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ερχεται «τρομοκρα-CIA»!

Ηέκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήταν το «λιπαντικό» για το απαραίτητο «λάδωμα». Το «λάδωμα» δε σχετίζεται με την αμερικανικών προδιαγραφών λειτουργία της κυβερνητικής «μηχανής». Ετσι κι αλλιώς αυτή η μηχανή είναι δεδομένο ότι «δουλεύει» με καύσιμο το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ». Συνεπώς, ο ντόρος που ξεσηκώθηκε είχε σαν κύριο στόχο την προπαρασκευή του κλίματος, την προδιάθεση της κοινής γνώμης, ώστε να εμφανιστεί σαν ώριμο φρούτο αυτό που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Συγκεκριμένα, και όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, το «πρωτόκολλο συνεργασίας» με τις ΗΠΑ για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» οσονούπω υπογράφεται...

Ο «κύβος ερρίφθη», λοιπόν. Οι «σερίφηδες» του πλανήτη, υποδυόμενοι τους «αντιτρομοκράτες», πατούν πόδι στην Ελλάδα έχοντας πια εξασφαλισμένο και όλο εκείνο το νομικό-πολιτικό οπλοστάσιο που θα τους επιτρέπει να αλωνίζουν στην επικράτεια και με το νόμο! Οι ΗΠΑ, έχοντας δεδομένες τις υπογραφές του κ.Σημίτη μπορούν πλέον να δρουν στο εσωτερικό της χώρας ενεργώντας κατά του «τρομοκράτη» ελληνικού λαού! Γιατί αυτόν θεωρούν «τρομοκράτη» οι ΗΠΑ: Τον ελληνικό λαό! Το λαό που σύμφωνα με τη «νέα τάξη» είναι «ένοχος» (όχι απλώς «ύποπτος»), επειδή έχει την εξής «τρομοκρατική»... παραξενιά: Να διαδηλώνει και να καίει τη σημαία του ΝΑΤΟ έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Ηαξιοποίηση της τρομοκρατίας, ως πρόσχημα, από τις ΗΠΑ για την εκδήλωση των ωμών επεμβάσεών τους στην πολιτική και κοινωνική ζωή ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών, είναι ένα «δικαίωμα» που οι ιμπεριαλιστές το κατοχύρωσαν ήδη στον «καταστατικό χάρτη» τους. Στο «Νέο Δόγμα» του ΝΑΤΟ, στο άρθρο 24, σημειώνεται: «Τα συμφέροντα ασφάλειας της Συμμαχίας μπορεί να επηρεαστούν και από άλλους κινδύνους ευρύτερης φύσης συμπεριλαμβανομένων τρομοκρατικών ενεργειών (...) Μέσα στη Συμμαχία υπάρχουν ρυθμίσεις... για διαβουλεύσεις μεταξύ των συμμάχων και, όπου αυτό απαιτείται, για συντονισμό προσπαθειών συμπεριλαμβανομένων και των αντιδράσεων σε κινδύνους αυτού του είδους».

Παρακάτω, στο άρθρο 42, τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα: «Η απειλή της τρομοκρατίας εναντίον ανεπτυγμένων δυνάμεων του ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεων της Συμμαχίας απαιτεί την ανάπτυξη κατάλληλων μέτρων για τη συνεχή προστασία τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες των φιλοξενούντων κρατών», λέει το «Νέο Δόγμα».

Είναι σαφές, λοιπόν, τι έχουμε εδώ: Η υπογραφή του «αντιτρομοκρατικού πρωτοκόλλου», όπως και η ελληνο-αμερικανική συμφωνία «δικαστικής συνδρομής» (που κυρώθηκε πριν μερικούς μήνες) αποτελούν πλευρές εκείνων των «ρυθμίσεων» που υπαγορεύει στην Ελλάδα το ΝΑΤΟ, ώστε να διασφαλίζονται οι δυνάμεις και οι εγκαταστάσεις των Αμερικανών και των ιμπεριαλιστών, όπου Γης. Τέτοιες «δυνάμεις», επί παραδείγματι, είναι ο στρατός κατοχής του Κοσσυφοπεδίου, τέτοιες «εγκαταστάσεις» είναι οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Οποιος, δε, διαδηλώνει, αντιστέκεται και δρα πολιτικά κατά των παραπάνω, τότε κινείται ενάντια στα «συμφέροντα της Συμμαχίας» και - συνεπώς - είναι «τρομοκράτης»! Το 98% του ελληνικού λαού είναι «τρομοκράτης»!

Πίσω από τις δήθεν «αντιτρομοκρατικές» συμφωνίες ετοιμάζονται από τη CIA τα μέτρα για την εξολόθρευση του «τρομοκράτη» λαού: Πρώτον, η συγκρότηση από τις ΗΠΑ μιας «παρά-αστυνομίας» που θα μπορεί να ελέγχει, να συλλαμβάνει, να ανακρίνει και να καταδικάζει τους πάντες και τα πάντα. Δεύτερον, η δυνατότητα των Αμερικανών να εποπτεύουν, να φακελώνουν και να διώκουν όποιον μέσα στο ελληνικό έδαφος δε «συμμορφώνεται» με τις εντολές τους. Τρίτον, ο περιορισμός έως απαγόρευση του δικαιώματος του λαϊκού κινήματος (ας θυμηθούμε την απαγόρευση της διαδήλωσης κατά του Κλίντον) να εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα και να παλεύει για αυτά. Αυτά είναι τα τρομοκρατικά «κόλπα» που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν στη χώρα μας οι Αμερικάνοι, οι προϊστάμενοι δηλαδή της «17 Νοέμβρη». Και έχουν εξασφαλίσει γι' αυτό το σκοπό τις υπογραφές του ΠΑΣΟΚ. Οχι όμως του ελληνικού λαού.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ