Τρίτη 5 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Ενας Λιβανέζος σκοτώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο Νότιο Λίβανο όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ από το Βόρειο Ισραήλ. Στέλεχος της «Χεζμπολάχ» προειδοποίησε χτες για την πιθανότητα αντιποίνων, σημειώνοντας ότι «είναι το δικαίωμα της αντίστασης να απαντήσει μια μέρα με κάθε μέσο».

ΠΕΚΙΝΟ.-- Νέο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο σε κινεζικό ανθρακωρυχείο στη Βόρεια Κίνα, στην πόλη Σάανσι. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα εννέα εργαζόμενοι να χάσουν τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ζήτησε χιλιάδες ορυχεία να παραμείνουν ανοιχτά για να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.

ΚΙΝΣΑΣΑ - ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Το θάνατο αρκετών δεκάδων ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων και χιλιάδες αστέγους προκάλεσε ο σεισμός 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε προχτές σε εκτενείς περιοχές της ΛΔ Κονγκό και της Ρουάντα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δύο ακόμα άτομα, που θεωρούνται ηγετικά στελέχη του εκτός νόμου βασκικού κόμματος «Μπατασούνα», συνελήφθησαν χτες στην Ισπανία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασκικής εφημερίδας «Gara».

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- Στην επανάληψη των απεργιακών κινητοποιήσεών τους προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του σιδηροδρόμου της Ουγγαρίας μετά από μια διακοπή το Σαββατοκύριακο για διαβουλεύσεις. Προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να λάβουν μια αύξηση κατά 10% στους μισθούς τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ