Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Μεγάλες κινητοποιήσεις για τη σημαντική αύξηση της βίας σε βάρος των γυναικών πραγματοποίησαν χτες δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινές και Ισραηλινοί, κλείνοντας δρόμους και μεγάλες διασταυρώσεις και βάφοντας με κόκκινη μπογιά μέρος κεντρικού δρόμου της Ιερουσαλήμ, συμβολίζοντας το αίμα δεκάδων γυναικών που έχουν δολοφονηθεί στο Ισραήλ μέσα στους τελευταίους μήνες.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον 15 μετανάστες, οι περισσότεροι από αφρικανικές χώρες, έχασαν τη ζωή τους ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, προσπαθώντας να φτάσουν σε χώρα της νότιας Ευρώπης. Αιγύπτιος διασωθείς μετανάστης είπε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει πριν από 12 μέρες από τη Σαμπράτα της δυτικής Λιβύης, χωρίς τρόφιμα και νερό.

ΣΑΝΑΑ.-- Σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη από προστασία και ανθρωπιστική βοήθεια, προειδοποίησαν και χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ, επισημαίνοντας πως «η Υεμένη δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά όσο σήμερα στο λιμό». Πρόσθεσαν πως σχεδόν το 80% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 24 εκατομμύρια άνθρωποι, «έχουν ανάγκη από προστασία της μίας ή της άλλης μορφής και ανθρωπιστική βοήθεια».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ