Κυριακή 4 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Βαθύ κόκκινο

1. Υπηρετώντας τα ίδια ψέματα, τις ίδιες χονδροειδείς διαστρεβλώσεις, οι δύο φαιδροί μονομάχοι κατέρχονται στο παζάρι της Ευρώπης ξεπουλώντας ιδέες, εαυτούς και αλλήλους. Η αρχή του τέλους απλώνεται και επίσημα πια μπροστά στο δίδυμο Σαμαρά - Τσίπρα. Αν θέλουν τα μαγαζιά τους να επιβιώσουν, ας σκεφτούν τη συγχώνευση.

2. Ο εκλογικός χρόνος θα κυλήσει ανάμεσα στη μόνιμη κατάθλιψη των πολιτών και στην τεχνική υπερδιέγερση που θα οργανώσουν τα γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα.

3. Σχεδιάζουν μια γενικευμένη λεηλασία του κόσμου εκμεταλλευόμενοι την παραζάλη του, τη ζωή του που λειτουργεί περιστασιακά. Κάθε ανακοίνωση εκ μέρους των σχηματισμών που παίζουν μέσα στην Ευρώπη θα περιέχει τους όρους μιας ακόμη υποχώρησής μας.

4. Οι γελοίες πρόζες με τις οποίες σε αφθονία μας τροφοδοτούσε ο Σαμαράς θα αντικατασταθούν από την αριστερίστικη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέξουν, γιατί ο πολίτης είναι μεν αδύναμος, αλλά μπορεί σε χρόνο που κανείς δεν φαντάζεται να γίνει σκληρός, μνησίκακος.

5. Καθ' οδόν για τις εκλογές, η μισανθρωπία του Βενιζέλου θα αναγκαστεί να μεταμφιεστεί. Η υψηλή του καταγωγή και η αξιοσέβαστη μόρφωσή του θα δοκιμαστούν άγρια, γιατί εξαρτώνται άμεσα από την ψήφο του καθενός. Προσηλωμένος στον καθρέφτη του, ο Ευάγγελος αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί οι ανίκανοι, οι κακόβουλοι, που θα τον αποσπάσουν από το είδωλό του. Επρεπε χρόνια πριν να είχε εισηγηθεί ότι η ψήφος ενδέχεται να είναι περιττή.

6. Πήραμε το μάθημά μας από την Ευρώπη. Είδαμε πώς είναι να σε καταστρέφει, ενώ παράλληλα να σου θολώνει την κρίση με τους υπερβολικούς επαίνους. Είδαμε έναν υποκριτή πρωθυπουργό να μας εξαπατά, πιστεύοντας ότι δεν θα βγάλουμε άχνα γιατί έχουμε πειστεί πως είμαστε ψεύτες. Οι Ευρωπαίοι αυτά τα πέντε χρόνια μας αψήφησαν εντελώς και με επιδεικτικό τρόπο άσκησαν εκκαθαριστικές επεμβάσεις και μας επιβάρυναν με κίβδηλες προσθήκες των τραπεζιτών. Αυτές οι εκλογές είναι μια ευκαιρία να δούμε με προσοχή την οικονομική πραγματικότητα της Ευρώπης.

7. Στο όνομα του ΚΚΕ βρίσκεται όλη του η δύναμη. Δεν είναι τυχαίο ότι το κυκλώνουν τόσα ψευδώνυμα, τόσες δυναστικές συμμαχίες. Το κυκλώνουν όλοι οι δυτικότροποι με τη βοήθεια, την κατεύθυνση και την προστασία που τους παρέχει η τραπεζική κυριαρχία.

8. Η μίμηση είναι η πρώτη ύλη των Αριστερών που καταστρέφει οτιδήποτε αυθεντικό μέσα στο κίνημα. Η Αριστερά δεν λειτουργεί με ενιαίο και αυθόρμητο τρόπο, γιατί υπηρετεί ταυτόχρονα και τον θεό και τον διάβολο, αλλάζοντας πίστη ανάλογα με τα κέρδη και τις ζημίες. Παραφράζοντας τον αγαπημένο μου σοφό Ριντζάι: «Η μόνη τους έγνοια μέσα σ' αυτόν τον έρημο κόσμο είναι να γεμίσουν τα μυαλά τους με γνώσεις και επιχειρήματα, με πληροφορίες και συλλογισμούς, αναζητούν διαρκώς γραπτές ερμηνείες για έναν και μοναδικό σκοπό: Ενα μόνιμο κάθισμα στο κοινοβούλιο».

9. Με τους χρυσαυγίτες χάνω και το τελευταίο ίχνος της καλής ανατροφής μου. Ακόμα και μέσα στις φυλακές δεν απέκτησαν τίποτα ανθρώπινο. Τελικά, η ηλιθιότητα είναι συνεπής παρά τα φαινόμενα, και είναι αλήθεια πως, μετά από μια ατέλειωτη αλυσίδα ξυλοδαρμών, ενός φόνου και απόπειρες δολοφονίας, αποδείχτηκαν επαγγελματίες. Ποτέ άλλοτε τόσα ανόητα καθάρματα δεν συναντήθηκαν στον ίδιο τόπο και χρόνο.

10. Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποδείχτηκε «ο χρήσιμος ηλίθιος» για τον Στέλιο Ράμφο. Πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα του Ράμφου να αποκτήσει τους πελάτες που του στέρησαν καταρχάς οι Αριστεροί της δεκαετίας του '60 κι έπειτα οι κύκλοι της Εκκλησίας. Ο Στέλιος, που δεν αφήνει να του ξεφύγει η παραμικρή ευκαιρία, είδε τον κουφιοκεφαλάκη Σταύρο σαν ένα όργανο που θα χρησιμοποιήσει για να συναντηθεί με ένα στέρεο ακροατήριο. Πρόκειται για το τελευταίο χαρτί στην καριέρα του, γι' αυτό και θυσιάζει όλα τα προσωπεία που με κόπο και προσπάθειες έχει πλάσει και που πάντα έμεναν χωρίς ανταπόδοση. Ο πονηρός κύριος Στέλιος ψώνισε αμέσως την αυταρέσκεια και ματαιοδοξία που ταλανίζουν τον μικρό Σταύρο. Πρόκειται για χορό μεταμφιεσμένων, που στο τέλος της συνάντησης θα αποκαλύψουν τα πρόσωπά τους. Και εκείνη τη στιγμή ο μικρός Σταύρος θα διαλυθεί σαν χαρτοπόλεμος, χωρίς να καταλάβει τίποτε.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ