Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Την κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αεροπορίας των «Φρουρών της Επανάστασης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι επρόκειτο για αμερικανικά αεροσκάφη που δρουν σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά βρέθηκαν στον ιρανικό εναέριο χώρο. Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Νέο μπαράζ επιθέσεων κατά Ιρακινών χριστιανών σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στην ιρακινή πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω τους τρεις νεκρούς και 16 τραυματίες, παρά τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει οι ιρακινές αρχές. Επίσης, άλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν «σε επιχειρήσεις στο κεντρικό Ιράκ» χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Αμερικανοί διπλωμάτες παρενέβησαν πολλές φορές για να ευνοήσουν την πώληση αεροσκαφών Boeing έναντι της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας εταιρείας Airbus, αποκαλύπτουν διπλωματικά τηλεγραφήματα από την ιστοσελίδα Wikileaks που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα διεξάγεται «εμπορικός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, όπου και οι δύο πλευρές έχουν καταφύγει στον ΠΟΕ.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.-- Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή την Κυριακή. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 96 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τεμούκο σε βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ χθες ακολούθησαν 12 μετασεισμοί. Θύματα δεν αναφέρθηκαν και μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές υλικές ζημιές αν και η ευρύτερη περιοχή κοντά στο επίκεντρο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

ΑΝΝΟΒΕΡΟ.-- Περίπου 1.000 αγροκτήματα στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έκλεισαν για προληπτικούς λόγους τη Δευτέρα μετά από ευρήματα διοξίνης σε ζωοτροφές και αυγά, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για να εξακριβωθεί σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί η παραγωγή σε όλη τη γερμανική επικράτεια. Ηδη στο γειτονικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας σφαγιάστηκαν 8.000 κλώσσες στα αυγά των οποίων εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα διοξίνης.

ΒΟΣΤΩΝΗ.-- Με ένα νέο πειραματικό αιματολογικό τεστ που ανέπτυξαν επιστήμονες που δουλεύουν στο μεγάλο «Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης» στις ΗΠΑ και συνεργάζονται με την εταιρεία Johnson & Johnson υποστηρίζεται ότι θα καταστεί εφικτός ο εντοπισμός και του παραμικρού καρκινικού κυττάρου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ