Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη χορήγηση νέας 48ωρης άδειας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε χτες, για ακόμη μια φορά, και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που κάνει λόγο για «έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων». «Το γεγονός ότι επιτρέπεται σε έναν τρομοκράτη να επωφελείται από τέτοιους κανονισμούς δημιουργεί σοβαρή ανεπάρκεια στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ, σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση και το οποίο περιλαμβάνει τη διάταξη για την αποκαλούμενη τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, με την οποία τον ενημερώνει ότι αποσύρει το νομοσχέδιο για να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ της απάτης από κοινού και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διώκεται ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης και άλλα 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα. Η δίωξη έρχεται μετά από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της ΔΕΠΑ κατά του Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Ειδικότερα, η ΔΕΠΑ μήνυσε τον ιδιοκτήτη της ELFE για συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις την περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ