Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝΑΑ.-- Πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν χτες σε σημείο ελέγχου έξω από την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε αμάχους που επέβαιναν σε ένα ταξί και τους δύο ενόπλους που βρίσκονταν στο φυλάκιο. Εξαιτίας του βομβαρδισμού, το αυτοκίνητο έπεσε σε παρακείμενο βενζινάδικο, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά και δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες διάσωσης.

ΡΙΑΝΤ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Πιέσεις στη Σομαλία προκειμένου να διακόψει διπλωματικές και άλλες σχέσεις με το Κατάρ ασκεί η μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας, που είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Μογκαντίσου. Εκπρόσωπος του Σομαλού Προέδρου απέφυγε να απαντήσει άμεσα στις πιέσεις, δηλώνοντας ότι το Μογκαντίσου έχει «καλές σχέσεις» και με τις δύο πλευρές.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο πρώην ηγέτης των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, εκτίμησε μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio 5» ότι η Βρετανία θα κάνει μία «χειρότερη» συμφωνία για το Brexit και θα αναγκαστεί να καταβάλλει βαρύτερο «τίμημα», λόγω του αποτελέσματος των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν χτες μετά από ΝΑΤΟική επίθεση σε κτίριο που θεωρήθηκε καταφύγιο για «Ταλιμπάν», στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν Λογκάρ.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου Αμερικανού δημοσιογράφου Κρίστοφερ Αλεν στο Νότιο Σουδάν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ στρατού και αντικαθεστωτικών ενόπλων, απαίτησε χτες η διεθνής «Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων». Πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων ανέφεραν πως ο δημοσιογράφος είχε «ενσωματωθεί» στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο 39χρονος μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, δέχτηκε χτες να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου που εξετάζει τις πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του τότε Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου και της Ρωσίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ