Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ της παράτασης προφυλάκισης για ένα ακόμη εξάμηνο του 37χρονου Βασίλη Στεργίου, ο οποίος έχει συλληφθεί κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μάρτη κρίνεται από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που αναμένεται να αποφανθεί στα μέσα της προσεχούς βδομάδας. Ο Β. Στεργίου είναι ο μόνος από τους συνολικά 61 συλληφθέντες εκείνου του συλλαλητηρίου που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Ηδη 49 άτομα έχουν αθωωθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ για τους 12 υπόλοιπους έχει εκδοθεί βούλευμα για παραπομπή στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο. Κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος οι κατηγορούμενοι έχουν ασκήσει έφεση και αναμένεται η έκδοση απόφασης.

ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και άμεση κατάθεση λεπτομερών στοιχείων για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης κατέρχονται σε απεργία από σήμερα και μέχρι την επόμενη Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σήμερα επρόκειτο να ανάψει η πρώτη από τις ασβεστοκαμίνους των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σηματοδοτώντας την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των μονάδων για τη νέα περίοδο.

ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ λεωφορειακών γραμμών προχωρά από αύριο Σάββατο ο ΟΑΣΑ. Οπως ανακοινώθηκε, η αφετηρία της γραμμής 450 Π. Φάληρο - Χαλάνδρι μεταφέρεται από το Τροκαντερό στην Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου στις Τιτζιφιές, επί της λεωφ. Ελ. Βενιζέλου. Η γραμμή 910 Στ. Συγγρού Φιξ - Π. Φάληρο γίνεται κυκλική με αφετηρία και τέρμα στο σταθμό του μετρό στο Φιξ. Επίσης, ανακοινώθηκε και η λειτουργία της νέας γραμμής 829 ΤΕΙ Αθήνας - Στ. μετρό Αιγάλεω - ΤΕΙ Πειραιά.

ΜΙΚΡΟΖΗΜΙΕΣ σε σπίτια στην περιοχή Μαρκοπούλου προκάλεσαν προχτές το βράδυ εργασίες εξόρυξης στο λατομείο της Μερέντας. Το λατομείο έχει σφραγιστεί με απόφαση του νομάρχη, ωστόσο συνεχίζει να λειτουργεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη ανατολικής Αττικής Λ. Κουρή: «Το πλέγμα της νομοθεσίας για τις λατομικές δραστηριότητες είναι ένα κουβάρι με πολλούς συναρμόδιους χωρίς κανείς να μπορεί να παίρνει αποφάσεις».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ