Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Κόντρα στον κυβερνητικό τυφώνα

«Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει το πακέτο των νέων μέτρων συντριβής της εργατικής, λαϊκής οικογένειας που σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα και πετσοκόβουν άγρια τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προβάλλοντας τη δέσμευσή της για τήρηση των συμφωνηθέντων με την τρόικα. Επιδίωξη η έξοδος από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Στην αντίπερα όχθη, το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει σχέδιο νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων, των μεσοπρόθεσμων και της δανειακής, σε συνδυασμό με τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, ως διέξοδο για το λαό, που είναι συμβολή στην πάλη για τα συμφέροντά του.

Αμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ένα συνεκτικό πλαίσιο με στόχους πάλης που υπηρετούν τα άμεσα λαϊκά συμφέροντα και δίνουν ανακούφιση στο λαό. Πρόκειται για αιτήματα που αφορούν σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, στην κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, στην προστασία των ανέργων, σε μέτρα για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την υγεία - πρόνοια, για τα κοινωνικά δικαιώματα.

-- Αμεση κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου της μείωσης του επιδόματος ανεργίας που είναι στο εξευτελιστικό ποσό των 360 ευρώ και τη λήψη άμεσων μέτρων για την πραγματική προστασία όλων των ανέργων συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής αύξησης του επιδόματος ανεργίας για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς όλοι οι άνεργοι.

-- Να καταργηθεί άμεσα η μείωση του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και να πραγματοποιηθούν σε νέα βάση οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης. Να καταργηθούν τα μέτρα υπονόμευσης των κλαδικών συμβάσεων και μείωσης του χρόνου της μετενέργειας που επιβάλλεται να ισχύει χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Να αποκατασταθούν οι απώλειες των μισθών.

-- Αμεση κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που επέβαλαν το απαράδεκτο αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ και φόρτωσαν τις λαϊκές οικογένειες με ένα σωρό φορομπηχτικά μέτρα. Επαναφέρουμε την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-- Αμεση κατάργηση των προκλητικών μειώσεων των συντάξεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2,5 χρόνων και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης που έδιναν μια ανάσα στους απόμαχους της δουλειάς.

-- Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από τα χρέη στις τράπεζες. Σχετικά με το πρόβλημα αυτό, το ΚΚΕ θα επαναφέρει σύντομα την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στην προηγούμενη Βουλή» (στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ