Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δέκα χρόνια ΠΑΜΕ

Με περηφάνια και κρατώντας ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων, με δύσκολους και ωραίους αγώνες στο ενεργητικό του, με κατακτήσεις και πολύμορφες αναμετρήσεις, με χιλιάδες αγωνιστές εργάτες και εργάτριες, Ελληνες και μετανάστες, στις γραμμές του, το ΠΑΜΕ κλείνει, στις 3 του Απρίλη, 10 χρόνια ζωής και δράσης. Πρόκειται για επέτειο με ξεχωριστή σημασία. Οχι μόνο για το βαρύ παρελθόν που φέρνει μαζί της, αλλά κυρίως για το μέλλον και την προοπτική των εργατικών αγώνων.

Αν κάτι επιβεβαίωσε η δεκάχρονη δράση του ΠΑΜΕ, είναι ότι η εργατική τάξη δεν έχει άλλο δρόμο από το να θεμελιώνει στις μάχες τού σήμερα τη χειραφέτησή της από την τάξη των εκμεταλλευτών. Να συνδέει την πάλη για τους μισθούς και τις συντάξεις, για την Υγεία και την Παιδεία, για τον πολιτισμό και το περιβάλλον με τον αγώνα για την αλλαγή των συνδικαλιστικών και πολιτικών συσχετισμών, που δρουν σε βάρος των δικαιωμάτων και των πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Σ' αυτούς τους καθημερινούς αγώνες, το ΠΑΜΕ όπλισε την εργατική τάξη με ένα αναντικατάστατο εργαλείο: Το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ενα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, που αφορά σε κάθε πτυχή των όρων με τους οποίους ζει και δουλεύει ο εργαζόμενος, ανεξάρτητα από ειδικότητα, εθνικότητα και κλάδο δουλειάς. Πλαίσιο με αιτήματα επιθετικά, που βάζει στην ημερήσια διάταξη τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Που τραβάει μπροστά τη συνείδηση του εργάτη, τον βοηθάει να σπάσει τη μοιρολατρία και τις αυταπάτες που τον κρατούν καθηλωμένο σε διεκδικήσεις που δε θίγουν την εργοδοτική κερδοφορία. Που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συμπόρευση της εργατικής τάξης με τους μικρούς ΕΒΕ και τους φτωχούς αγρότες.

Στη δεκαετή πορεία του, το ΠΑΜΕ αξιοποίησε όλες τις μορφές πάλης και τις παραδόσεις που κληρονόμησε από την πλούσια ιστορία του εργατικού κινήματος. Είναι κι αυτή μια σημαντική συνεισφορά, παρακαταθήκη για τους αγώνες του μέλλοντος. Στις μάχες που έδωσε το ταξικό κίνημα, διαπαιδαγωγήθηκαν με τις αξίες του χιλιάδες αγωνιστές. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο φόβητρο για την εργοδοσία, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά της δεκανίκια. Γι' αυτό πολέμησαν με λύσσα το ΠΑΜΕ και συνεχίζουν να το συκοφαντούν, προσβλέποντας στο να βάλουν αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Το ΠΑΜΕ εμπνέει και καθοδηγεί σοβαρούς αγώνες. Το επιβεβαιώνουν οι δυνάμεις που συσπειρώνει και οι οποίες με το χρόνο αυξάνονται, ωριμάζουν. Το επιβεβαιώνουν οι κατακτήσεις που καταγράφει στο μέτωπο των εργατικών αγώνων. Τα καθήκοντα που έχει αναλάβει το ΠΑΜΕ απέναντι στην εργατική τάξη, μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες, τα Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνει, μεγαλώνουν. Ο πήχης μπαίνει ολοένα και πιο ψηλά. Ανασύνταξη του κινήματος - αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική, ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες εκείνων που παράγουν τον πλούτο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ