Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΩΤΙΑ σε διαμέρισμα 6ου ορόφου εκδηλώθηκε χτες τα ξημερώματα σε πολυκατοικία στην οδό Ιουλιανού 42-46, στην Αθήνα. Η Πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο με επτά οχήματα (μεταξύ των οποίων και ένα κλιμακοφόρο) και 21 πυροσβέστες, την έθεσε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εγκύκλιος με την οποία επιλύονται εκκρεμή ζητήματα ως προς το χρόνο έκπτωσης των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων. Κατ' αρχάς, γίνεται δεκτό ότι και τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβλήθηκαν από τους δικηγόρους κατά το χρονικό διάστημα από 1.4.2014 έως 30.6.2014 και αφορούν στη χρήση 2013, μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης αυτής (δηλαδή της χρήσης 2013). Κατ' ανάλογη εφαρμογή, γίνεται δεκτό ότι τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων, τα οποία αφορούν στο φορολογικό έτος 2014 και τα οποία καταβάλλονται από 1.1.2015 και μέχρι τη νόμιμη προθεσμία, μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους αυτού (δηλαδή του φορολογικού έτους 2014).

ΞΕΚΙΝΗΣΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, σταδιακά η μεταγωγή των έγκλειστων που έχουν καταδικαστεί με τον τρομονόμο στις λεγόμενες Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας του Δομοκού ή φυλακές Γ' τύπου. Ηδη, στις φυλακές έχει μεταχθεί ο Ν. Μαζιώτης, ενώ το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν οι Αλ. Γιωτόπουλος, Δ. Κουφοντίνας κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία 20 παραγγελίες μεταγωγής για τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί ότι υπάρχει αντίδραση από πλευράς σωφρονιστικών υπαλλήλων του Δομοκού, οι οποίοι σημειώνουν με έγγραφό τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία για τη μετατροπή των εν λόγω φυλακών σε ειδικές φυλακές. Επίσης, να αναφερθεί ότι ο εσωτερικός κανονισμός της φυλακής δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 23 Δεκέμβρη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ