Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Πολλαπλό μήνυμα σε κουφά αυτιά

Οι αυτόματοι τηλεφωνητές των εκλογικών μαγειρείων επαναλαμβάνουν και μετεκλογικά μονότονα, μαζί με τα έντυπα και ηλεκτρονικά φερέφωνά τους: Ο λαός δικαίωσε το μήνυμά μας. Ο λαός μάς έστειλε το μήνυμα της ψήφου του. Εδώ το μήνυμα, εκεί το μήνυμα, άφαντο το μήνυμα και η ανταπόκριση σ' αυτό από την πρώτη μετεκλογική ημέρα, όπου τα μηρυκαστικά των δυο πλευρών αναχαράζουν τις εκατέρωθεν επιτυχίες και τα επικοινωνιακά κόλπα των συνθημάτων, που αργοσέρνονται ακόμη στον τομέα της μετεκλογικής αντιπαράθεσης μπροστά στις κάμερες.

Το μήνυμα, πολλαπλό στην ουσία και το περιεχόμενό του, απευθύνθηκε και πάλι σε «ώτα μη ακουόντων», σε τυφλούς «τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' όμματι». Διπλώθηκε και φυλάχτηκε στα κομματικά μαυσωλεία για ν' ανασυρθεί κατά την επόμενη αναμέτρηση.

Στη θέση της ανταπόκρισης στις προσδοκίες συνεχίστηκε ανιαρά όλες αυτές τις μέρες η τηλεοπτική μετεκλογική αντιπαράθεση, όπου και οι δύο εμφανίζονται κατά τους ιδιοτελείς λογαριασμούς τους νικητές και τροπαιούχοι, αντιπαραθέτοντας τον κυβισμό των πλασματικών αυτοκινήτων και το φτηνό γούστο της κομματικής αρένας και αισθητικής.

Ολα τα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που δείχνουν σαφή επιδείνωση σκεπάστηκαν αυτό τον καιρό με ρόδινες υποσχέσεις, που στάζουν καντιοζάχαρο για «όμορφες πόλεις», κάτι δηλαδή σαν τις «ονειροφαντασίες» εικονικής πραγματικότητας, όπου σου μένει μόνο στο χέρι το «ποντίκι» των υπολογιστών και των διαδικτύων της παγκοσμιοποιημένης φτώχειας.

Και ενώ τα προβλήματα επιδεινώνονται, αυτοί μοιράζουν μπογιές και νταβανόβουρτσες για να καλλωπίσουν τις προσόψεις του τσιμέντου και της εξερήμωσης. Αυτό είναι το δικό τους μήνυμα που μπερδεύεται, μάλιστα, και στον... κυβισμό της πολιτικής τους προπαγάνδας.

Ο λαός άραγε, «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος», πήρε και πάλι το δικό του μήνυμα;


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ