Τετάρτη 31 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΑΣΤΕΡΑ» ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις με τις οποίες διεκδικούν υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης με αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα σε όλους τους εργαζόμενους του έργου. Νέα 24ωρη απεργία έχουν αποφασίσει για την Παρασκευή 2/2. Τις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και συζήτηση με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Στο μεταξύ, το Συνδικάτο έχει καλέσει σήμερα σε συνάντηση τους εργολάβους και υπεργολάβους του εργοταξίου, με θέμα τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «METROPOLITAN»: Εξω από το υπουργείο Εργασίας θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει σχετικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν βρεθεί. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από τις αρχές του έτους σε διαθεσιμότητα, καθώς στο ξενοδοχείο γίνονται εργασίες ανακαίνισης που θα διαρκέσουν τρεις περίπου μήνες. Το επιχειρησιακό σωματείο διεκδικεί από το υπουργείο τη χορήγηση επιδόματος διαθεσιμότητας από τον ΟΑΕΔ στο ύψος του 30% των αποδοχών κάθε εργαζόμενου. Επίσης, διεκδικεί η απόδοση του επιδόματος να γίνει χωρίς καθυστερήσεις.

«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»: Σε στάση εργασίας (7 π.μ. - 12 μ.) προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των οφειλών τους (μισθούς και αναδρομικά), την κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων και μόνιμη και σταθερή δουλειά πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Την αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων του «Ερρίκος Ντυνάν» εκφράζει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

«CYTA»: Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2/2 προχωρούν οι εργαζόμενοι για να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας με την εξαγορά της επιχείρησης από τη «Vodafone». Στο πλάι των εργαζομένων είναι το ΣΕΤΗΠ, διεκδικώντας: Καμία αλλαγή προς το χειρότερο εργασιακών συνθηκών και απολαβών. Εξίσωση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω και κατοχύρωσή τους με την υπογραφή επιχειρησιακών και κλαδικής σύμβασης. Το ΣΕΤΗΠ δίνει τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με απεργιακές φρουρές από τις 7 π.μ., συγκεντρώσεις στις 10 π.μ., στα κτίρια της Αλεξάνδρας και της Μεταμόρφωσης, ενώ καλεί σε συνελεύσεις την ώρα των συγκεντρώσεων.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Σε σύσκεψη για το σχεδιασμό της δράσης το επόμενο διάστημα καλούν αύριο, Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, τα σωματεία της Εύβοιας που ανέλαβαν την οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 12 Γενάρη. Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα στη σύσκεψη έχουν πάρει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τεχνιτών - Οικοδόμων Χαλκίδας και το Σωματείο Εργαζομένων «Νηρέα» Ευβοίας.

ΟΚΑΝΑ: Σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στη διαρκή υποβάθμιση της λειτουργίας των προγραμμάτων του Οργανισμού, στη βαθμιαία ιδιωτικοποίηση και τη συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ