Παρασκευή 31 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Απολογισμός εφταετίας

Βάλτε κάτω και μετρήστε τα κουκιά. Υστερα γυρίστε τα από την ανάποδη και ξαναμετρήστε, μήπως και βρείτε άκρη.

Λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί. Η Ελλαδίτσα, η ψωροκώσταινα... Αυτή είναι η Ελλάδα... Ισχυρή Ελλάδα. Ελλάδα του μέλλοντος. Ελλάδα, η προεδρεύουσα, της ΟΝΕ και του ευρώ. Εχει λόγο κι ανάστημα. Συνδιαλέγεται με τον Σολάνα και τον Ρόμπερτσον. Ο μικρός ιμπεριαλιστής, η αρχόντισσα των Βαλκανίων, που δεν υπακούει παρά μόνο στον Τ. Μίλερ.

***

Αθήνα, ανοχύρωτη πόλη. Πυρκαγιές, πλημμύρες, καύσωνες. Τόπος χωρίς δάση, μόνον ξερά βουνά. Χωρίς ποτάμια, μόνο χείμαρροι, ορμητικοί και ξεχειλισμένοι. Χαστούκια και κατραπακιές. Ιμια.... Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς. Ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μεγάλοι και τρανοί.

Ελλάδα του «Σαμίνα». Ελλάδα του γενικού ξεπουλήματος και της ετεροδικίας. Τα φύκια και τα βότσαλα της ακρογιαλιάς, τα λίγα δάση που απόμειναν, δε μας χρειάζονται. Ολα στον ντορβά, όλα για το παζάρι. Βορά στο αδηφάγο κεφάλαιο. Στους λεφτάδες, στους έχοντες και κατέχοντες. Για το λαό τίποτα. Με κιάλια μόνον τα βλέπουν από μακριά.

***

Με τον Οτσαλάν καθαρίσαμε, κανένα παράπονο. Οι «S-300» έχασαν το δρόμο στον πηγεμό και κατέληξαν αλλού. Σας τη φέραμε. Στο Γιουγκοσλαβικό τηρήσαμε τη θέση που έπρεπε. Σαν ισχυροί πλάι στους ισχυρούς. Κανένας ξένος δυνάστης δεν πάτησε στα τιμημένα χώματα της πατρίδας μας!

Λύσαμε το Ασφαλιστικό σας. Ο,τι ξέρατε, ξεχάστε το. Θα δουλεύετε όσο κι όποτε θέλει ο εργοδότης σας. Ρομποτάκια, αν δεν έχετε αντίρρηση. Αυτό βγήκε μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο». Ρωτήστε και τη ΓΣΕΕ, κάτι ξέρει. Η Σοφοκλέους ήταν ολίσθημα. Νέοι είμαστε, ωραίοι είμαστε, θα επανορθώσουμε. Προστατέψαμε την ακτοπλοΐα μας, να μην παρασύρονται οι ναυτεργάτες και τσακώνονται μεταξύ τους.

Οι καθιζήσεις, οι τρύπες στο μετρό, οι κατολισθήσεις στους εθνικούς δρόμους, είναι πταίσματα, μικρά λαθάκια. Αντί αυτού, έχουμε να σας προτείνουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Μόνο σε ένα χρόνο εγκατέλειψαν τις σπουδές τους 36.000 παιδιά. Με την υγεία σας, δε συντρέχει λόγος να ασχοληθούμε. Ολα βαίνουν καλώς...

***

Η Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλημέρα σας, κ. Ρογκ. Ο,τι πείτε, κ. Ρογκ, ό,τι διατάξετε. Δισεκατομμύρια η κ. Αγγελοπούλου. Κι ελικόπτερο στη διάθεσή σας έχουμε. Η θέα από ψηλά είναι υπέροχη.

Καλημέρα σας, κ. Ψωμιάδη. Δε σας παραγκωνίσαμε. Δικό μας παιδί είστε και σεις. Θα ξανανταμώσουμε. Βλέπετε ότι αφήνουμε όλα τα λουλούδια ν' ανθίσουν, με τ' αγκάθια τους μαζί.

Τη «17 Νοέμβρη», την ξεδοντιάσαμε. Φτερό και πούπουλο. Κι όσο για την τηλεόραση, τους τηλεπαραθυρόβιους, τα λαϊκά έντυπα, τους ηδονοβλεψίες της κλειδαρότρυπας, τους εκβιαστές, τους κομπιναδόρους και μιζαδόρους, δε θα μας παραπονεθείτε ποτέ πως υπάρχει θεσμικό έλλειμμα που να σας τρομάζει. Ολη η Ελλάδα της υποκουλτούρας, της οπισθοδρόμησης, της κοινωνικής στρέβλωσης και του κιτρινισμού, βρίσκεται στο πλάι μας και μας συνδράμει. Επίπεδον ζωής, βαρομετρικό χαμηλό. Αυτά τα ολίγα. Οσο για σένα φτωχέ γραφιά ...σώπαινε και σκάβε.

ΥΓ: Αφιερωμένο στην εφταετία της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Σημίτη.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ