Παρασκευή 30 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δύο ρουκέτες έπεσαν νωρίς χτες το πρωί κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, στη λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη», δίχως να προκαλέσουν υλικές ζημιές ή τραυματισμούς. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που επέστρεφε στη Βαγδάτη από τις ΗΠΑ, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός, Μουστάφα αλ Καντχίμι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η γαλλική Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (CNIL) επέβαλε στον αγροτοχημικό κολοσσό «Monsanto» (έχει εξαγοραστεί από τον όμιλο «Bayer») πρόστιμο 400.000 ευρώ διότι «φακέλωνε» παράνομα δημόσιες προσωπικότητες, δημοσιογράφους και ακτιβιστές με σκοπό να επηρεάσει τον δημόσιο διάλογο για τη γλυφοσάτη, αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο. Ο φάκελος περιείχε τα ονόματα «200 και πλέον προσωπικοτήτων», με «βαθμολογία από το 1 ως το 5» ώστε «να εκτιμώνται η επιρροή τους, η αξιοπιστία τους και η υποστήριξή τους στη "Monsanto" για ζητήματα, όπως τα ζιζανιοκτόνα ή οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τρεις σοροί ανασύρθηκαν χτες από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων και απορριμμάτων στο Χημικό Πάρκο του Λεβερκούζεν. Ο μέχρι τώρα απολογισμός του προχτεσινού δυστυχήματος είναι 5 νεκροί και 31 τραυματίες, ενώ δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την εταιρεία «Currenta», στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, εκτιμάται ότι είναι πλέον πρακτικά απίθανο οι αγνοούμενοι να βρεθούν ζωντανοί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ