Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Ανακύκλωση ανέργων

«Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους». Αυτή θα είναι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιο για το χρίσμα, Γ. Σγουρό, η πρώτη προτεραιότητά του αν εκλεγεί ξανά. Και αυτό το λέει ο περιφερειάρχης που επί των ημερών του πέρασαν οι δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις, η εφαρμογή των προγραμμάτων «ενεργητικής απασχόλησης», δηλαδή ανακύκλωσης των ανέργων, ιδιωτικοποιήθηκε σειρά υπηρεσιών, καταργήθηκε η κυριακάτικη αργία σε Ανατολική και μέρος της Δυτικής Αττικής. Μια πολιτική που εφάρμοσε και η κυβέρνηση και την προώθησε μέχρι κεραίας ο Γ. Σγουρός, έχοντας τη στήριξη και της παράταξης της ΝΔ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και άλλων «καλοθελητών».

***

Περί αλληλεγγύης...

Σε συνέντευξή του ο Γ. Κουμουτσάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ, λέει: «Χρειάζονται προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέριμνας για τους άνεργους. Για τους άστεγους αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, διαμόρφωση τιμολογιακής πολιτικής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, στέγαση οργανώσεων εθελοντικής προσφοράς σε ένα Πολυχώρο Αλληλεγγύης, αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους».

Ο υποψήφιος της ΝΔ εμφανίζεται να έχει έρθει από το πουθενά. Πρόγραμμα για στέγη στους αστέγους εξάγγειλε και η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος Αθήνας (τέτοια προγράμματα στεγάζουν αστέγους για 20 μέρες). Το κόμμα του Γ. Κουμουτσάκου όχι μόνο δεν έχει πάρει μέτρα στην κατεύθυνση που περιγράφει αλλά επανειλημμένα έχει αρνηθεί να απαλλάξει εργαζόμενους από το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει αρνηθεί να πάρει μέτρα προστασίας των ανέργων. Σε τελική ανάλυση, λες και δεν είναι ο ίδιος θιασώτης του καπιταλιστικού συστήματος και της πολιτικής της ΕΕ που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανέχεια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ