Τρίτη 30 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»: Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργάτες της «Χαλυβουργικής», συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις μαζικές απολύσεις που (μεταξύ άλλων) πραγματοποιεί η εργοδοσία. Σήμερα, θα κάνουν 2ωρη στάση (12.30 - 2.30), οπότε και θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση ενημέρωσης στα διόδια Ελευσίνας.

«ΑΓΕΤ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»: Απολύσεις στη Χαλκίδα ξεκίνησε η πολυεθνική ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, όπως καταγγέλλει η Ενωση Εργαζομένων «Τσιμέντων Χαλκίδας». Πριν ένα μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να βάλει «λουκέτο» στο εργοστάσιο, αλλά μετά την απόρριψη της σχετικής αίτησης, κατέφυγε στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων.

ΕΥΑΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δρώμενα πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ, εργαζόμενοι και φορείς που εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Μαζικά συμμετείχαν οι Λαϊκές Επιτροπές και το ΠΑΜΕ. Χτες, ήταν η τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 51% της ΕΥΑΘ. «Προσφορές», σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), υποβλήθηκαν από το γαλλικό μονοπώλιο Suez Environment από κοινού με την «Ακτωρ» (όμιλος Μπόμπολα), τη ΓΕΚ σε κοινό σχήμα με το μεγαλοεπιχειρηματία Αποστολόπουλο, (Ιατρικό Αθηνών), τον επιχειρηματία Σαββίδη και από μία «κίνηση πολιτών» της Θεσσαλονίκης.

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»: Μαζική ήταν η συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργάνωσαν τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΝΑΤ και ΟΑΕΕ, στην Καβάλα με θέμα την οργάνωση του αγώνα για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται στο πρόγραμμα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να οργανωθεί συντονισμένη δράση με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις κτλ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ