Τετάρτη 30 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ανάσταση

«Το τελευταίο πρόγευμα στην πολύ σύντομη ζωή τους έτρωγαν χθες το πρωί τα τέσσερα αγγελούδια όταν ρουκέτα από ισραηλινό τανκ έπληξε το σπίτι (...) η τριαντάχρονη μητέρα εξέπνευσε καθώς μεταφέρονταν στο νοσοκομείο (...) τον θάνατο βρήκε και ένας 17χρονος Παλαιστίνιος που εκείνη την ώρα περνούσε έξω από το σπίτι (...) θα ερευνήσουμε το συμβάν σημείωνε χθες το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)

Οι κροκόδειλοι

«Δε θέλουμε να οδηγήσουμε τη συζήτηση σε κανενός είδους πολιτικό συμπέρασμα, όμως η εικόνα των παιδικών κορμιών, αιμόφυρτων, τις άγιες αυτές ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας είναι μια καταγγελία κατά της ίδιας της ανθρωπιάς μας, κατά της ίδιας της έννοιας της διεθνούς πολιτικής, κατά της ίδιας της ύπαρξης του παγκόσμιου "συστήματος" όταν οδηγείται σε αυτού του είδους την τυφλή και απάνθρωπη φρίκη» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Ο φουκαράς ο δημοσιογράφος

«Σήμερα στη Νιγηρία θα βρεις ένα γραφείο του "Reuters" και του "AP". Σε αυτό το γραφείο εργάζεται ένας και μόνο δημοσιογράφος, επιφορτισμένος να καλύπτει τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Και αυτός ο δημοσιογράφος θα βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στο Λάγος, όπου για να στείλει τις ανταποκρίσεις του θα διαβάζει το Νιγηριανό Τύπο και θα αναπαράγει τα δελτία Τύπου της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Αρα δεν έχει καλή εικόνα της πραγματικότητας» (ο δημοσιογράφος Νικ Ντέιβις για την εικόνα της δημοσιογραφίας σήμερα / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ