Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, αντιδρώντας στο άθλιο καθεστώς των συμβάσεων έργου, στους μισθούς - ψίχουλα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια. «Το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι επίκαιρο και αναγκαίο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Την αλληλεγγύη τους εκφράζουν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η ΟΓΕ.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Την επιχείρηση τρομοκράτησης των καθαριστριών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας (Γηροκομείο) από την εργολαβική εταιρεία καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Η εργοδοσία επιχείρησε να προχωρήσει στην απόλυση συνδικαλίστριας, η οποία πρωτοστάτησε στη διεκδίκηση των νόμιμων απολαβών των εργαζομένων, με στόχο να τρομοκρατήσει τις εργαζόμενες «για να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας». Ωστόσο, με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: «Στον αέρα» βρίσκονται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Sandy Beach Resort» στην Κέρκυρα. Στο ξενοδοχείο έχει μπει προσωρινά «λουκέτο», ως αποτέλεσμα της αντιδικίας του ιδιοκτήτη της μονάδας με τη μισθώτρια «Aquis Ξενοδοχειακή Τουριστική και Τεχνική ΑΕ». Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκφράζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Απαιτεί να σταματήσει η ομηρία τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, ανεξάρτητα από το ποιος εργοδότης θα λειτουργήσει την επιχείρηση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από χτες μέχρι και αύριο, με 3ωρες στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Αττικής, καθώς η εργοδοσία την περασμένη βδομάδα πίεσε συναδέλφους τους να συμμετέχουν σε πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» αλλιώς θα απολυθούν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής. Το κλαδικό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας και προτείνει να γίνει αύριο έκτακτη Γενική Συνέλευση και τη Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Τράπεζας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ