Παρασκευή 30 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι «προστάτες»!

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, για το ποιος από τους δύο «προστατεύει» καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων, δίνει και παίρνει. Το τελευταίο 15ήμερο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - έχοντας κάνει σημαία της το σκάνδαλο με το κρατικό ομόλογο που πούλησε η χρηματιστηριακή ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στο Ταμείο Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) - καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ για τη λεηλασία που υφίστανται τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι οι νόμοι με τους οποίους επιτρέπεται η καταλήστευση του Δημοσίου ΚΑΙ των ασφαλιστικών ταμείων από τους κάθε είδους ρεντιέρηδες (τράπεζες, χρηματιστηριακές κλπ), είναι νόμοι που ψηφίστηκαν επί των ημερών κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τις ευλογίες της ΝΔ. Από την πλευρά της κυβέρνησης, οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί, αρχικά το έπαιξαν «Πόντιοι Πιλάτοι» και στη συνέχεια, πετούν ο ένας στον άλλο την «καυτή πατάτα».

Από το «δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο», που υποστήριζαν αρχικά - όταν τεκμηριώθηκε ότι κρατικά ομόλογα με «φουσκωμένη» τιμή είχαν πουληθεί τόσο στο ΤΕΑΔΥ όσο και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία - τώρα «μασάνε τα λόγια τους». Τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικοί κερδισμένοι και ζημιωμένοι των γαλαζοπράσινων νόμων, με τους οποίους παραδόθηκε και η διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Τώρα, οι πραγματικοί ένοχοι και συνένοχοι το παίζουν από... «αθώοι» μέχρι «προστάτες άγγελοι» της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων!

Στα πλαίσια αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατηγορεί ως μόνη και αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση Καραμανλή για τη λεηλασία που υφίστανται τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και η κυβέρνηση της ΝΔ - διά στόματος των αρμόδιων υπουργών - ισχυρίζεται πως «οι εκδόσεις των ομολόγων γίνονται με απόλυτη διαφάνεια, με πλήρη γνώση της αγοράς»! Και βέβαια, υπενθυμίζει στο ΠΑΣΟΚ το μέγα σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το 1999-2000.

Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει αυτά που έκανε μέχρι χτες ως κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά όπως αντιδρούσε το ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες της όταν η τελευταία ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ωστόσο, ο Γ. Αλογοσκούφης, ομολογώντας πως και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει «λερωμένη τη φωλιά της» έκανε λόγο για «αδυναμίες» και ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν «πολιτικές ευθύνες», αλλά πως για όλα αυτά φταίνε... «κάποιοι άπληστοι χρηματιστές»! Παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει και πρόσθετα μέτρα, προκειμένου να... «θωρακιστούν τα ασφαλιστικά ταμεία» από τα κάθε είδους τρωκτικά που θησαυρίζουν με τη «διαχείριση» του δημόσιου χρήματος. Το... σημαντικότερο από τα τρία μέτρα που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης, ήταν η... «συγκρότηση επιτροπής», που θα εισηγηθεί αλλαγές στο ισχύον - διάτρητο - θεσμικό πλαίσιο, χωρίς όμως να θιγούν οι ντιρεκτίβες της ΕΕ και οι κανόνες της «ελεύθερης αγοράς»!

Κακά τα ψέματα. Οσο θα υπάρχουν κυβερνήσεις και κόμματα, που θεωρούν «μονόδρομο» τις πολιτικές της ΕΕ, τόσο θα εντείνεται η καταλήστευση του χρήματος και της περιουσίας του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και εν γένει των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Η μόνη διέξοδος από αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο, βρίσκεται στην ισχυροποίηση του μετώπου των εργαζομένων και το συντονισμό της πάλης τους με άλλα λαϊκά στρώματα, για ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ