Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: Ενας Σύρος μετανάστης εντοπίστηκε προχτές το απόγευμα νεκρός στην παρέμβρια περιοχή του Θουρίου Εβρου, εντός οικίσκου γεώτρησης άντλησης υδάτων. Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο άτυχος νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για τους 14 κατηγορούμενους αποφάσισε το δικαστήριο στην τρίτη δίκη για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η τρίτη δίκη αφορούσε την αποστολή των λεγόμενων «τρομοδεμάτων» και διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοκατοχής και εκρήξεις. Πιο συγκεκριμένα στους Γ. Πολύδωρα, Θ.Μαυρόπουλο και Ολ.Οικονομίδου επιβλήθηκε κάθειρξη 25 χρόνια. Στους Χρ.Τσάκαλο, Γ.Νικολόπουλο και Δ.Μπολάνο, κάθειρξη 24 χρόνια και δύο μήνες. Επίσης επιβλήθηκαν στον Γ.Τσάκαλο, κάθειρξη 21 ετών και εννέα μηνών, στον Μ.Νικολόπουλο κάθειρξη 20 ετών, στον Π.Αργυρού κάθειρξη 19 χρόνια και 9 μήνες. Με 14 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι Αλ.Μητρούσιας και Γ.Καραγιαννίδης, ενώ στον φυγόδικο Κ.Σακκά που καταζητείται από τότε που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους επιβλήθηκε κάθειρξη 16 χρόνια. Τέλος φυλάκιση έξι ετών επιβλήθηκε στον Δ.Πολίτη και πέντε χρόνια στον Γ.Μιχαηλίδη. Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχαν αθωωθεί από την παραπομπή τους με τον τρομονόμο η Σ.Αντωνίου και ο Κ.Παπαδόπουλος.Η Σ.Αντωνίου είχε κριθεί ένοχη για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη οπλοκατοχή ενώ ο Κ.Παπαδόπουλος είχε κριθεί ένοχος για απλή οπλοκατοχή. Και οι δύο είναι εκτός φυλακής με αναστολή.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ με πέντε ελαφρά τραυματίες, σημειώθηκε στις 4.30 χτες τα ξημερώματα, στη Λ. Κηφισού. Τρία οχήματα και μία μοτοσικλέτα συγκρούστηκαν μεταξύ τους κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο ύψος του Ρέντη στο ρεύμα προς Πειραιά. Στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με πέντε πυροσβέστες που απεγκλώβισαν τους τραυματίες.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται φρουρούμενος ένας 39χρονος, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην οδό Αεροπορίας στο Ελληνικό και άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετική καραμπίνα. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι δέχτηκαν τα πυρά του άνδρα. Αμέσως ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στο γλουτό και τον μηρό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 39χρονος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 20.000 παραβάσεις βεβαίωσαν αστυνομικοί των κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκαν στις Εθνικές και επαρχιακές οδούς της χώρας, στο πλαίσιο των εκτεταμένων ελέγχων κατά την έξοδο των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την Τροχαία, από την Παρασκευή 19/12 έως και την Παρασκευή 26/12, σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 75.617 οχήματα από 2.796 συνεργεία ελέγχου, τα οποία και «έκοψαν» 20.131 κλήσεις. Οι κυριότερες ήταν - σύμφωνα με τα στοιχεία - η υπερβολική ταχύτητα (3.181), η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (745), η μη χρήση κράνους (444) και ζώνης ασφαλείας (365). Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 807 κλήσεις σε επαγγελματικά οχήματα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ