Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι ιστοσελίδες του βαρβαρισμού

Μέσα από τις ιστοσελίδες του Λευκού Οίκου, ανίχνευσα πρόσφατα στο Ιντερνετ, την πολιτική της «νέας τάξης πραγμάτων», που εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα στοιχεία και ιδέες βαρβαρισμού και τρόμου για τις επιδιώξεις και το σχεδιασμό στον 21ο αιώνα: Τρεις απόψεις «διακεκριμένων»! Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Χένρι Κίσινγκερ προβλέπει ότι ο 21ος αιώνας θα είναι, για τον κόσμο μας, ένας ποικίλος αιώνας, αλλά θα έχει πολλά χαρακτηριστικά της βικτοριανής εποχής. Και στο σημείο αυτό ο Κίσινγκερ επικαλείται ένα χαρακτηριστικό του Προέδρου Ουίλσον, ο οποίος ήθελε να παίζει η Αμερική το ρόλο του «παγκόσμιου αστυφύλακα». Και καταλήγει ότι στον επόμενο αιώνα οι Αμερικανοί θα πρέπει να δώσουν σαφέστερη ιδέα σχετικά με το συμφέρον τους και να εξηγήσουν ότι στην άσκηση ισορροπίας (του τρόμου, δηλαδή) της εξωτερικής πολιτικής η Ευρώπη και η Ασία πρέπει να ενσωματωθούν στην πολιτική τους!

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι ακαδημαϊκοί κύκλοι επιχειρούν να «νομιμοποιήσουν» την αδικία, το αυθαίρετο «δικαίωμα» των επιλεκτικών ενόπλων επεμβάσεων, απανταχού της οικουμένης. Αποκαλυπτικό και εντυπωσιακό για την ωμότητά του, το σχόλιο του Μάικλ Γκλένον, καθηγητού της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, το οποίο συμπερασματικά καταλήγει: Οι νέοι κανόνες της Δύσεως υπέρ των επεμβάσεων αποδίδουν ήσσονα σεβασμό προς την παλαιά ιδέα της κυρίαρχης ισότητας - την αντίληψη που επικρατούσε κάποτε ότι όλες οι χώρες, μεγάλες ή μικρές, είναι ίσες ενώπιον του νόμου. Η νέα στάση αναγνωρίζει την κενότητα αυτής της έννοιας. Και ο Αμερικάνος, Σάμουελ Χάντιγκτον, στην πασίγνωστη και πολύκροτη θεωρία του περί σύγκρουσης των πολιτικών, καταλήγει στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου: Ο πλούτος του κόσμου δεν μπορεί να είναι και δεν είναι διαθέσιμος για όλους!!! Θα συγκεντρώνεται, κυρίως και με αυξανόμενους ρυθμούς, στα χέρια μερικών εκατοντάδων ισχυρών, μερικές χιλιάδες θα απολαμβάνουν σημαντικά προνόμια και οικονομική και πολιτική ισχύ, μερικά εκατομμύρια θα ζουν με τα ξεροκόμματα και την ψευδαίσθηση ότι αποτελούν τμήμα των ευημερούντων δυτικών κοινωνιών, ακόμα κι αν είναι άστεγοι ή ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας!!! Ολοι αυτοί πως αποτελούν την οικτρή μειοψηφία απέναντι στους τριτοκοσμικούς και πολιτισμικά καθυστερημένους, από τους οποίους και θα πρέπει να διαφυλαχτούν, ως σύγχρονοι «Αριοι» πάση θυσία. Φασιστικές απόψεις στην αυγή του 21ου αιώνα, σε κατάσταση χειρότερη και του πρωτογονισμού. Η νέα τάξη του αίματος και ο βαρβαρισμός τους είναι εν εξελίξει και με τις θεωρητικές απόψεις, των πληρωμένων διεθνών υπνωτηρίων. Αποκτήνωση. Και όμως, η παγκόσμια εργατική τάξη από το Σιάτλ, την Πράγα, το Σίδνεϊ, οι αντικαπιταλιστές ρίχνουν φως στο σκοτάδι των ιμπεριαλιστών. Καταγγέλλουν τη βαρβαρότητα της ιμπεριαλιστικής αγοράς. Δρομοδείκτες, οι εργαζόμενοι και η εργατική τάξη στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, να μη λυγίσουμε στο βαρβαρισμό. Στην προϊστορική βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουν τους «διανοητές» της «νέας τάξης», ότι «το ΝΑΤΟ είναι ο οργανισμός ασφαλείας του «διανοητού» Χάντιγκτον και ότι ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να «υπερασπίζεται» και να προστατεύει τον «πολιτισμό». Νεοβαρβαρισμοί με αίματα σε Ιράκ, Βαλκάνια... και το πετρέλαιο να ρέει στις ΗΠΑ από τον Καύκασο. Η οικονομική πολιτική κανιβάλων βρίσκει αντιστάσεις στους απλούς ανθρώπους, που οραματίζονται έναν κόσμο του σοσιαλισμού, της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ισότητας. Μαυρίζουν τις ιστοσελίδες του βαρβαρισμού και το «Λευκό Οίκο» με τη διαρκή ταξική πάλη τους.


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ