Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.- Με αιματηρό τρόπο ολοκληρώθηκε η μουσουλμανική γιορτή Αϊντ αλ Αντχα στο Ιράκ όπου κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου της πραγματοποιήθηκε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε διάφορα σημεία της χώρας αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 30 νεκρούς, κυρίως αμάχους, και δεκάδες τραυματίες. Στόχος ήταν σιίτες άμαχοι είτε στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης είτε στην πόλη Τουζ Χουρμάτου ενώ στη Μοσούλη στόχος έγινε η εθνική μειονότητα των Σχαμπάκ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Τον πρώην ποπ σταρ Γκάρι Γκλίτερ φέρεται να συνέλαβε η βρετανική αστυνομία στο Λονδίνο στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί γύρω από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών που φέρεται ότι διέπραξε ο πρώην παρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ. Ο Γκλίτερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πολ Γκαντ, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης περίπου τριών ετών στο Βιετνάμ για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών και τώρα ζει στο Λονδίνο. Για παιδεραστία επίσης κατηγορούνται και στενοί συνεργάτες της Μάργκαρετ Θάτσερ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Φθηνό τεστ που θα ανιχνεύει ιούς όπως ο HIV του AIDS ακόμη και όταν το ιικό φορτίο είναι πολύ χαμηλό, αλλά και κάποιους καρκίνους όπως ο καρκίνος του προστάτη, ανακοινώθηκε ότι αναπτύχθηκε από Βρετανούς ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου.

ΑΓΚΥΡΑ.- Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το σαββατοκυρίακο μεταξύ Κούρδων ανταρτών και αστυνομικών δυνάμεων στη Νοτιανατολική Τουρκία, στην επαρχία Σιρνάκ. Ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση εναντίον μαχητών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας αστυνομικός και οκτώ μέλη του ΡΚΚ.

ΠΕΚΙΝΟ.- Διακοπή των εργασιών κατασκευής διυλιστηρίου, που βρίσκονταν υπό εξέλιξη στην πόλη Νίγκμπο, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι κινεζικές αρχές, μετά από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων. Το σχέδιο ανήκε σε θυγατρική του πετρελαϊκού ομίλου της Κίνας, «Sinopec».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ