Κυριακή 30 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Μαύρο και άσπρο

Αυτή είναι, λέτε, η χώρα μας; Αυτή που μας παρουσιάζετε; Ενα απέραντο μπορντέλο; Οπου πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, αστυφύλακες, γιατροί, εφοριακοί, έχουν απλωμένο το χέρι; Απλωμένο το χέρι προς κάθε κατεύθυνση. Αλλοι για να δωροδοκήσουν και άλλοι για να δωροδοκηθούν; Αλλοι για να δώσουν μίζες και άλλοι για να πάρουν; Ολοι με τα χέρια, και τα πόδια, ψηλά έτοιμοι να παραδοθούν; Οχι, κύριοι! Την ώρα που εσείς κάνετε τις βρωμιές σας ο εργαζόμενός κόσμος παράγει. Παράγει ψωμί, νερό, ρούχα, περίθαλψη, μόρφωση, τέχνη! Ερωτεύεται. Γεννάει παιδιά. Μεγαλώνει παιδιά. Δε σας μοιάζει!

Αυτή είναι, λέτε, η χώρα μας; Βίζιτες, παιδεραστίες, παρτούζες, Fame story; Κορίτσια και αγόρια, κρέατα κρεμασμένα στα τσιγκέλια; Επίορκοι δικαστές και εκβιαστές βιομήχανοι; Εκδότες με διασυνδέσεις και εφοπλιστές διαπλεκόμενοι; Κίναιδοι και πουτάνες; Οχι κύριοι, δεν είναι αυτός ο κόσμος. Αυτό είναι χοιροστάσιο! Ο κόσμος ιδρώνει και μεγαλουργεί! Κόντρα σε τεχνητά και φυσικά φαινόμενα παράγει και φέρνει το ρεύμα στο σπίτι; Φέρνει το γκάζι, τους δρόμους, τις οικοδομές, την τεχνολογία; Κουβαλάει τους ασθενείς στα φορεία και τους γιατρεύει; Οι σκυλάδες και οι σκυλούδες, που προβάλλετε σαν πρότυπα, δεν είναι ανθρώπινα δείγματα. Είναι κλωνοποιημένα ζωντανά, που μοιάζουν με ανθρώπους. Οι κομπιναδόροι και οι βασικοί μέτοχοι είναι σάπια δόντια που μυρίζουν. Οι ιδιοκτήτες καζίνων και τα «γκανιάν» στον ιππόδρομο είναι πατημένα σκατά που βρωμάνε!

Ακούστε! Ολη αυτή η βρώμα και η δυσωδία, που κοντεύει να πνίξει τον τόπο, δε μας αφορά. Ολα αυτά τα ουρλιαχτά που ακούμε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με εμάς. Ο κόσμος ο δικός μας δεν κυλιέται, όπως τα γουρούνια στη λάσπη. Αυτά τα φαινόμενα της εξαγοράς, της αρπακόλλας και του πρόστυχου πλουτισμού είναι φαινόμενα για υπανθρώπους. Είναι φαινόμενα ντροπής για το ανθρώπινο γένος. Ο άνθρωπος, ο πραγματικός άνθρωπος, γεννήθηκε να δημιουργεί και όχι για να χαλάει. Γεννήθηκε να κοιτάζει το διπλανό του στα μάτια και όχι να του βγάζει τα μάτια. Αυτό το σφαγείο, που το παρουσιάζετε σαν ζωή, είναι παιδί του συστήματος που υπερασπίζεστε. Δε γίνατε τέρατα, γιατί έτσι σας έκανε η μάνα σας. Γίνατε τέρατα γιατί ενδώσατε στον καπιταλισμό. Στη φιλοσοφία του καπιταλισμού. Οπου τα πάντα αγοράζονται και πωλούνται. Γίνατε τέρατα, γιατί δεχτήκατε να γίνετε μέρος αυτού του συστήματος!

Τι προσπαθείτε, να μας πείσετε; Οτι έτσι είναι η ζωή, και όχι ότι έτσι την έχετε κάνει; Οτι αμέσως μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας τραβάμε το μαχαίρι και σφάζουμε, όπως σφάζετε - και αλληλοσφάζεστε - εσείς. Οτι βουτάμε και εμείς, όπως βουτάτε εσείς; Οτι κλέβουμε στο ζύγι, κλέβουμε στο χωράφι, κλέβουμε στην οικοδομή, όπως κλέβετε εσείς; Οτι φτιάχνουμε σκάρτους δρόμους για να σκοτώνονται οι ταξιδιώτες, όπως κάνετε εσείς; Οτι δίνουμε σάπια τρόφιμα, όπως δίνετε εσείς; Οτι πληρώνουμε το κορίτσι και το αγόρι του διπλανού μας, για να «διασκεδάσουμε», όπως διασκεδάζετε εσείς; Οτι εξαγοράζουμε και εξαγοραζόμαστε, όπως κάνετε εσείς;

Δεν είμαστε ίδιοι, ρε! Ούτε θα γίνουμε ποτέ ίδιοι! Εσείς θα τραβάτε ολοταχώς για το θάνατο και εμείς ολοταχώς για τη ζωή. Εσείς θα σαπίζετε κυνηγώντας ο ένας τον άλλον, εξαγοράζοντας ο ένας τον άλλον, εξαπατώντας ένας τον άλλον, πορνεύοντας και πορνευόμενοι, και εμείς θα χτίζουμε νοσοκομεία και σχολεία! Θα χτίζουμε σπίτια και μέγαρα πολιτισμού. Θα σπέρνουμε και θα οργώνουμε τα χωράφια. Χωρίς εοκικά όρια και ευρωπαϊκές ποσοστώσεις. Χωρίς ελέγχους από μεσάζοντες και εμπόρους. Οσο αντέχει το χώμα και όσο αντέχουμε εμείς.

Η εικόνα που παρουσιάζετε για τη χώρα μας, είναι πλαστή! Είναι η σκοτεινή πλευρά της ζωής. Είναι το μέρος που σας αφορά. Εκεί που κάνετε τις σκοτεινές δουλιές σας. Εκεί που βγάζετε στο σφυρί όλες τις ανθρώπινες αξίες. Στην άλλη πλευρά, στη δική μας πλευρά, στην πλευρά που λούζεται στον ήλιο και στο φως, δεν υπάρχουν σαπισμένα κρέατα και αδιέξοδα. Πόρνες και πόρνοι. Κλέφτες και κλεπταποδόχοι. Υπάρχει αγώνας και θέληση. Υπάρχει δημιουργία.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ