Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ σε κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη, πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη. Οπως έγινε γνωστό, η επιχείρηση έγινε σε οίκημα όπου στεγάζονταν το ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στη περιοχή της Τούμπας. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο υπουργείο Υγείας και παραχωρήθηκε για χρήση στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άνδρες και μία γυναίκα που φέρονται να διέμεναν παράνομα στο εν λόγω κτίριο.

ΣΤΟΥΣ 5.483 ανέρχονται οι μετανάστες που βίωσαν για τα καλά το κυνήγι που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον τους με την κωδική ονομασία «Ξένιος Ζεύς». Οπως ανακοινώθηκε, την περασμένη βδομάδα από το κέντρο της Αθήνας και με τους γνωστούς τρόπους (όπως ελέγχους και εφόδους σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, σπίτια και δρόμους) συνελήφθησαν έξι μετανάστες. Παράλληλα, το Σάββατο αστυνομικοί βρέθηκαν για άλλη μία φορά στις λαϊκές αγορές του Αγ. Παντελεήμονα και των Αμπελοκήπων όπου προχώρησαν σε 32 προσαγωγές μικροπωλητών και σε τρεις συλλήψεις.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για την υπόθεση των ομολόγων του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ), 10 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους και οι πρώην πρόεδροί τους Δημ. Καπράνος και Παν. Δεμέστιχας. Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, έκρινε πως και οι 10 θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη κατά περίσταση για τα αδικήματα της απάτης από κοινού σε βάρος ΝΠΔΔ, απιστία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και δωροδοκία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ