Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» μετέδωσε ότι Κίνα και Νότια Κορέα υπέγραψαν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που εκτιμάται ότι μέσα στην επόμενη 20ετία θα καταργήσει τους δασμούς σε πάνω από το 90% των εμπορευμάτων που διακινούνται ανάμεσά τους, όχι όμως στα αυτοκίνητα και το ρύζι.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Εννιά άτομα (ανάμεσά τους επτά εργαζόμενοι σε κατασκευαστικά έργα) σκοτώθηκαν μετά από επίθεση ενόπλων στον ξενώνα όπου κοιμούνταν, στην επαρχία Μπαλκ Ζαρι, τα ξημερώματα της Τρίτης. Στην ανατολική επαρχία Λογκάρ σκοτώθηκαν ένας δάσκαλος και δύο μαθητές όταν μια ρουκέτα έπληξε σχολικό συγκρότημα.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Μία 22χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της προχτές έπειτα από επίθεση λιονταριού σε πάρκο του Γιοχάνεσμπουργκ. Το λιοντάρι της επιτέθηκε μέσα από το ανοικτό παράθυρο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε νέα μέτρα ενίσχυσης της ασφάλειας των αεροδρομίων προχωράνε οι αρμόδιες αρχές μετά από έρευνα ελεγκτών ασφαλείας που διαπίστωσε ότι σε πολλά αεροδρόμια το προσωπικό σε σημεία ελέγχου επιβατών δεν μπόρεσε να βρει ψεύτικα εκρηκτικά και όπλα στο 95% των δοκιμασιών που τους υπέβαλλαν.

ΣΙΚΑΓΟ.-- Το Εθνικό Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο (NCI) άρχισε μεγάλης κλίμακας κλινικές δοκιμές, με στόχο τη χορήγηση εξατομικευμένης αγωγής ανάλογα με τη μετάλλαξη των όγκων των ασθενών και όχι ανάλογα με τον τύπο του καρκίνου.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν χτες έπειτα από επίθεση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ανατολικής ΛΔ Κονγκό, Γκόμα. Από τους έξι νεκρούς, οι τέσσερις ήταν δράστες της επίθεσης και οι δύο στρατιώτες.

ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Εκθεση μη κυβερνητικών οργανώσεων που δημοσιοποιήθηκε χτες στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα, κατηγορεί τις αρχές του γειτονικού (βόρειου) Σουδάν πως εξοπλίζει με όπλα και πυρομαχικά αντικαθεστωτικούς ενόπλους του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ.

ΚΑΪΡΟ.-- Δικαστήριο της Αιγύπτου ανέβαλε χτες την έκδοση της οριστικής απόφασης σχετικά με τη θανατική ποινή που έχει προταθεί να επιβληθεί εις βάρος του ισλαμιστή πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και δύο άλλων υψηλόβαθμων ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για μία υπόθεση του 2011 που αφορά μαζικές αποδράσεις από τη φυλακή.

ΝΙΑΜΕΪ.-- Η επιδημία μηνιγγίτιδας που πλήττει τον Νίγηρα και βρίσκεται σε άνοδο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 545 ανθρώπους από τους 8.234 που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια, ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org