Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΚΕ
Ψήνουν νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές

Την ανάγκη η κάλπη της επόμενης Κυριακής να βγάλει αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην ενίσχυση των λαϊκών και εργατικών αγώνων επιβεβαιώνουν καθημερινά οι εξελίξεις αλλά και η ίδια η προεκλογική συζήτηση. Οι υποσχέσεις που μοιράζουν όλα τα κόμματα τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν αντιπαλεύουν τα μονοπώλια, αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί έτσι η εργατική τάξη και ο λαός θα μπορέσουν από καλύτερη θέση να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τους διακηρυγμένους αντιλαϊκούς στόχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σε μια περίοδο που οι ασφαλισμένοι κι οι συνταξιούχοι μετρούν τις νέες οδυνηρές συνέπειες που είχε γι' αυτούς το «κούρεμα» των αποθεματικών τους, υπάρχουν συζητήσεις όχι μόνο για μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά μέχρι και για την πλήρη κατάργησή τους.

Ενδεικτική είναι η χτεσινή δήλωση υποψήφιου βουλευτή της «Δράσης», ο οποίος εξήγησε ότι στα μέτρα που προτείνει το κόμμα του για να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα από την επομένη των εκλογών, είναι και «η απαλλαγή των εργοδοτών των εργαζομένων από όλες τις ασφαλιστικές εισφορές»! Ο δημοσιογράφος ρώτησε «και τα Ταμεία πού θα βρουν λεφτά;» για να πάρει την αόριστη απάντηση: «Κοιτάξτε να δείτε... τα Ταμεία αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούνται από το κράτος σε ένα μεγάλο βαθμό». Ο δημοσιογράφος είπε: «Δεν έχουνε και τίποτα τώρα, μετά το PSI...» για να πάρει την απάντηση: «Αυτό όμως που είναι το σημαντικό είναι ότι θα μπορέσουν όλοι οι Ελληνες να αισθανθούν ότι υπάρχει ένα μέτρο ισότητας απέναντί τους»..!

Προτάσεις για πλήρη κατάργηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών φυσικά και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Καταγράφουν όμως την αποφασιστικότητα με την οποία το κεφάλαιο θα ξεχυθεί το επόμενο διάστημα ενάντια σε όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες -όπως η Κοινωνική Ασφάλιση- τη νέα θύελλα που θα ξεσπάσει αμέσως μετά τις εκλογές, όπως μόνο το ΚΚΕ σημειώνει (και) μπροστά στις κάλπες. Η ΝΔ έχει εδώ και καιρό μιλήσει καθαρά για την ανάγκη να μειωθούν αποφασιστικά οι εργοδοτικές εισφορές. Το ΠΑΣΟΚ μιλά ξανά και ξανά για την ανάγκη ενός «βιώσιμου ασφαλιστικού». Στο μεταξύ, αφού η καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων που εδώ και χρόνια είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις με το τζογάρισμά τους ολοκληρώθηκε πρόσφατα με το «κούρεμα», αφού η ανεργία και η υποαπασχόληση τίναξαν «στον αέρα» τα έσοδα των Ταμείων, πυκνώνουν οι «λογικές» φωνές που καλλιεργούν το έδαφος για τις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές. Για νέες άγριες περικοπές των παροχών των Ταμείων, νέες μειώσεις συντάξεων, νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για κυριαρχία - τελικά - της ιδιωτικής ασφάλισης. Κι αυτές είναι επιδιώξεις που δεν έχουν σχέση με την κρίση, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του κεφαλαίου για να απαλλάξει το κράτος και τους εργοδότες από το «κόστος» της Ασφάλισης, να δώσει νέο πεδίο επενδυτικής δραστηριότητας στις επιχειρήσεις που θα ορμήξουν να καλύψουν το κενό από τη διάλυση της (όποιας) δημόσιας Ασφάλισης, να εξασφαλίσει την πολύτιμη για την «επιχειρηματικότητα» «ενεργό γήρανση».

Γι' αυτό η κάλπη πρέπει να βγάλει ισχυρό ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η πάλη κι η οργάνωση ενάντια στο τσάκισμα της ζωής των εργατών. Ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή εργατιά, ισχυρό λαό.


Α.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ