Κυριακή 3 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ρόμπερτ Γκέιτς

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Το Πακιστάν και πάλι φλέγεται καθώς τις τελευταίες μέρες ο στρατός της χώρας βομβαρδίζει περιοχές που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν. Την εντολή ουσιαστικά έχουν δώσει οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές που προχωράνε τα σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια του λεγόμενου αντιτρομοκρατικού πολέμου.

Ο εικονιζόμενος Αμερικανός υπουργός Αμυνας της δήθεν διαλλακτικής κυβέρνησης Ομπάμα, Ρόμπερτ Γκέιτς (ήταν υπουργός και με την κυβέρνηση Μπους), κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλια για στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση του Πακιστάν, που για τις ΗΠΑ εντάσσεται στο βασικό σχεδιασμό του πολέμου στο Αφγανιστάν. Στη δε ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «την τρομοκρατία», η «Αλ Κάιντα», το Πακιστάν και το Αφγανιστάν παίζουν το ρόλο του απαραίτητου προσχήματος για τις επεμβάσεις.

Ο εν λόγω υπουργός, από τους αρχιτέκτονες του «αντιτρομοκρατικού πολέμου», ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να υπερψηφίσει πακέτο 83,4 δισ. δολαρίων για πρόσθετες δαπάνες στα μέτωπα των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, γιατί τα στρατεύματα των κατοχικών αμερικανικών δυνάμεων από τον Ιούλιο θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Ο Γκέιτς, όπως και προϊστάμενός του Μπαράκ Ομπάμα το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι ότι ο ιμπεριαλισμός είτε χρησιμοποιεί το «καρότο» είτε το «μαστίγιο» παραμένει ίδιος κατά των λαϊκών συμφερόντων. Και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής το έχουν νιώσει στο πετσί τους, γι' αυτό και αντιστέκονται.


Δ. Κ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ