Κυριακή 3 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

Νέα και Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ώρα 10.30 στο εντευκτήριο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας - λεωφόρος Συγγρού 25, 4ος όροφος - η Επιτροπή της FIDE για το καλλιτεχνικό σκάκι διοργανώνει τον 9ο Διεθνή Παράλληλο Διαγωνισμό Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός - που είναι παράλληλος και με άλλες χώρες - θα διεξαχθεί σε δύο τμήματα: Το πρώτο προορίζεται για έμπειρους λύτες και τα αποτελέσματά τους μετρούν για απόκτηση βαθμών διεθνούς αξιολόγησης και θα συνυπολογιστούν με τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι για την κατάρτιση της Εθνικής Ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης 2013 στο Μπατούμι της Γεωργίας.

Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους λύτες με ευκολότερα προβλήματα, αλλά τα αποτελέσματά τους δε θα αξιολογηθούν. Υπεύθυνος διοργάνωσης ο κ. Γ. Γαρουφαλίδης, τηλ. 6938.792.281.

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου - οδός Αγ. Ανδρέα, ποδοσφαιρικό γήπεδο - ξεκίνησε χτες Σάββατο το 1ο Κυανέρυθρο Σκακιστικό Τουρνουά με συμμετοχή 40 σκακιστών και σκακιστριών.

Οι αγώνες διεξάγονται με ελβετικό σύστημα 7 γύρων κάθε Σάββατο (ώρα 18.00) μέχρι τις 16 Μάρτη και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Οργανωτική επιτροπή - διαιτησία - κληρώσεις: Χρ. Στούμπος, Ν. Αλεξίου, Γ. Χαντάντ, Δ. Καραουλάκης, Τάνια Καραλή.

ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ Α' Εθνικής (4ος γύρος) αγωνίζονται σήμερα το πρωί (έναρξη ώρα 10.30 στην έδρα της πρώτης αναφερόμενης ομάδας) ΦΟΝ Ηρακλείου - ΣΟ Αιγάλεω, ΣΟ Καλλιθέας - ΣΑΣ Κορωπίου, ΣΟ Νέας Φιλαδέλφειας - ΣΟ Χαλανδρίου, ΑΣ Παπάγου - ΣΜΣ Ελευσίνας και «Ζήνων» Γλυφάδας - Πανελλήνιος Γ.Σ. Με νίκες στους δύο πρώτους γύρους ήταν ο ΣΟ Αιγάλεω, με 1 νίκη και 1 ισοπαλία ήταν ο Πανελλήνιος Γ.Σ., με 2 ισοπαλίες ο ΣΑΣ Κορωπίου και ο ΣΟ Καλλιθέας κ.ά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ