Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Περίπου 4.000 μαθητές σχολείων στο Βερολίνο και σε τρία ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας: στη Σαξονία, τη Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο, έπαθαν γαστρεντερίτιδα, σύμφωνα με το υγειονομικό ινστιτούτο Ρόμπερτ-Κοχ. Η επιδημία εικάζεται να οφείλεται στο φαγητό που κατανάλωσαν στο σχολείο τους, αλλά η γερμανική θυγατρική της γαλλικής εταιρείας μαζικής εστίασης Sodexo, που προμηθεύει πολλά σχολικά κυλικεία ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις» ότι για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας ευθύνονται τα γεύματα που είχε ετοιμάσει για τους μαθητές.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 12 φύλακες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης με ενόπλους που επιτέθηκαν στις φυλακές Τασφιράτ της πόλης Τικρίτ. Η επίθεση άρχισε με έκρηξη καμικάζι στην πύλη του κτιρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μέσον της αναστάτωσης το λιγότερο 90 κρατούμενοι το έσκασαν και αναζητούνται.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη φυλακή οδηγήθηκε και χωρίς δυνατότητα έφεσης ο Νακούλα Μπασίλεϊ Νακούλα, ο οποίος φέρεται να είναι δημιουργός της προσβλητικής, για τον Μωάμεθ, ταινίας που πυροδότησε αιματηρές αντιδράσεις μεταξύ των μουσουλμανικών πληθυσμών. Ο Νακούλα, ο οποίος το 2011 ολοκλήρωσε την ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί για τραπεζικές απάτες, κατηγορείται κατ' αρχήν για παραβίαση της αναστολής που του απαγόρευε να κάνει χρήση διαδικτύου και ως ύποπτος φυγής. Δεν ανακοινώθηκε αν και πότε θα ακολουθήσει νέα δίκη.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Εκρηξη στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη Μάλμο της νότιας Σουηδίας, σημειώθηκε χτες, προκαλώντας υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανακρίνονται δύο άνδρες σε σχέση με το περιστατικό, ενώ ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, Φρεντ Καχ, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ενας νέος κορονοϊός της ίδιας οικογένειας με αυτούς που προκαλούν το αναπνευστικό σύνδρομο SARS και που εντοπίστηκε πρόσφατα σε έναν Καταριανό ασθενή στο Λονδίνο, δε μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ