Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενας 17χρονος Παλαιστίνιος έχασε χτες τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Πολλές δεκάδες άλλοι νεαροί Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιες συνθήκες από τις 30 Μάρτη, οπότε ξεκίνησαν λαϊκές κινητοποιήσεις για το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Διπλωματικοί αξιωματούχοι ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Ιταλίας ζήτησαν χτες, με κοινή ανακοίνωση, να επανέλθει στη δοτή κυβέρνηση του Φ. Σάρατζ στην Τρίπολη η διαχείριση των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που πέρασαν πρόσφατα στον έλεγχο της παράλληλης κυβέρνησης που στηρίζεται από τον στρατηγό ε.α. Χαλίφα Χάφταρ, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη. «Κάθε απόπειρα να παρακαμφθεί το καθεστώς των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στη λιβυκή οικονομία, θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας», συνεχίζει η ανακοίνωση των τεσσάρων κυβερνήσεων.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Φωτιά σε μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές στο Ναϊρόμπι της Κένυας προκάλεσε χτες το πρωί το θάνατο τουλάχιστον 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 70. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς στην αγορά Γκικόμπα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι υπουργοί Εξωτερικών Ερυθραίας και Αιθιοπίας ανακοίνωσαν χτες στην Αντίς Αμπέμπα πως μέσα στις επόμενες μέρες θα συναντηθούν και οι ηγέτες αμφοτέρων των χωρών με στόχο «τη δημιουργία γόνιμου εδάφους για την αποκατάσταση της ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες σε μεγάλο διυλιστήριο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, στην πόλη Αμπαντάν, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων 18.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σύμφωνα με ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών, το «άνοιγμα» της κινεζικής οικονομίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δεσμεύσεις ένταξης της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ). «Η Κίνα όχι μόνο έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της εισόδου της στον ΠΟΕ, αλλά έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην εμβάθυνση του ανοίγματος της οικονομίας της», σημειώνουν.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ