Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Ο Πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους, όρκισε πρωθυπουργό τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Πολιτών Πετρ Νέτσας, ύστερα από συνομιλίες που είχε με τα κόμματα της χώρας. Το Δημοκρατικό Κόμμα Πολιτών μαζί με το «ΤΟP 09» και το κόμμα Δημόσιες Σχέσεις ελέγχουν τις 118 από τις 200 έδρες του Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Μάη. Μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, καθήκοντα πρωθυπουργού ασκεί ο Γιαν Φίσερ, υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

ΟΥΛΙΑΝΟΒΣΚ.-- Απεργία πείνας πραγματοποιούν από τις 24 Ιούνη δάσκαλοι και γονείς στο δημοτικό σχολείο Νο.7 της περιοχής Ουλιάνοβσκ της Ρωσίας, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του δημάρχου να κλείσει συνολικά πέντε σχολεία στην πόλη, επικαλούμενος οικονομικές δυσχέρειες. Αρχικά 14 άνθρωποι είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας, αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι λέξεις ο αριθμός είχε φτάσει τους 36. Συμπαράσταση στους δασκάλους και τους γονείς έχει εκφραστεί και από άλλα σχολεία της περιοχής.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Πάνω από 400 φτάνει πλέον ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες που πλήττουν εδώ και μία βδομάδα τη Νότια Κίνα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να συνεχιστούν, ενώ διασώστες και στρατός δίνουν μάχη ανακούφισης των πληγέντων και αναζήτησης επιζώντων.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Η 27 Ιούνη καθιερώθηκε την Κυριακή στην Ισπανία ως «μέρα κατά της τρομοκρατίας». Η ημέρα επιλέχθηκε εις μνήμην του πρώτου χτυπήματος στις 27 Ιουνίου 1960, της αυτονομιστικής βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ