Τρίτη 29 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιμπεριαλιστική τρομοκρατία

Δε θέλουν παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς. Θέλουν παράδοση του σερβικού λαού. Θέλουν παράδοση της αντίστασής του. Θέλουν παράδοση της ανεξαρτησίας του. Θέλουν παράδοση της αντίστασης των λαών των Βαλκανίων, των λαών όλου του κόσμου, που συνεχίζει να τους δακτυλοδείχνει για τα εγκλήματά τους.

Γι' αυτό έχουν «φαγωθεί» να δουν τον Σλ. Μιλόσεβιτς και ανθρώπους της διοίκησής του, παραδομένους στο ΝΑΤΟικό δικαστήριο, που κατ' ευφημισμόν το λένε «Διεθνές Δικαστήριο» της Χάγης. Αν στοιχειωδώς ανταποκρινόταν στους ρόλους που διακηρύσσει, για να κρύβει τα αληθινά του αφεντικά, δεν μπορεί, όλο και κάτι θα είχε ακούσει για τα τόσα εγκλήματα αυτών των αφεντικών.

Εκείνων, που, για να δρομολογήσουν τη λεγόμενη «Νέα Τάξη» στα Βαλκάνια, δε δίστασαν να προκαλέσουν τον αιματηρό πόλεμο. Να σφαγιάσουν αμάχους και αθώα παιδιά. Να καταστρέψουν τον πλουτοπαραγωγικό πλούτο της χώρας και το περιβάλλον. Να εγκατασταθούν με το «έτσι θέλω» στο έδαφος μιας ανεξάρτητης χώρας, για να επιβάλουν καινούριες μορφές έντασης για ολόκληρη την περιοχή.

Οταν αυτά τούς καταγγέλθηκαν με αποδείξεις από την τότε γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, εκείνοι οι υποτιθέμενοι «ανεξάρτητοι δικαστές» δεν έβλεπαν αυτά που έβλεπε τρομοκρατημένη ολόκληρη η ανθρωπότητα, αλλά με «κολλημένη τη βελόνα» εκεί που της την είχαν κολλήσει τα αφεντικά της «Νέας Τάξης», επιδίωκαν με νύχια και με δόντια την παράδοση των ανθρώπων της διοίκησης Μιλόσεβιτς.

Ποιος ξεχνάει την επιμονή της μαντάμ Κάρλα ντελ Πόντε και των παρατρεχάμενών της, που μέσα στην κίνηση της ανατροπής Μιλόσεβιτς διεκδικούσαν την παράδοσή του, μη υπολογίζοντας ίσως και εσωτερικές ισορροπίες, που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές ήθελαν να επιβάλουν; `Η, μήπως, επειδή ακριβώς είχαν από την αρχή κατά νου αυτές τις ισορροπίες, ήθελαν να δείξουν ποιος έχει πραγματικά την εξουσία και ποιος είναι το αληθινό αφεντικό; Οπως και να έχει η υπόθεση, είναι ποτέ δυνατό να ανατεθεί διαδικασία δικαστηρίου σε ανθρώπους, που φανερά επιτελούν τέτοιες ιμπεριαλιστικές αποστολές;

Με τον πιο κυνικό τρόπο, πρόσφατα, έναντι των «τριάκοντα αργυρίων» της αμερικάνικης οικονομικής βοήθειας, επιβάλλουν με το ζόρι αλλαγή του νομικού πλαισίου της Σερβίας, έτσι ώστε να αρθεί το τυπικό νομικό εμπόδιο, που δεν επιτρέπει την παράδοση Σέρβου πολίτη σε δικαστήριο του εξωτερικού. Στο «πόδι» ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο και προωθείται...

Ολα, λοιπόν, συνηγορούν πως δεν τους φτάνει η ανατροπή που σχεδίασαν και επέβαλαν, πατώντας στα πτώματα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Δεν τους φτάνουν «τα κάρβουνα» που κρατούν αναμμένα σε ολόκληρη την περιοχή. Θέλουν να σβήσει ακόμα και στη σκέψη κάθε αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Θέλουν να ταπεινώσουν ακόμα και την ιδέα της εθνικής κυριαρχίας. Κάνουν ό,τι κάνουν «φανερά», όχι γιατί δεν μπορούν να κρύψουν τις αληθινές τους προθέσεις ή γιατί δεν έχουν τα μέσα, αλλά ακριβώς γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν και με αυτόν τον τρόπο τους λαούς.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος, που δεν επιτρέπει, να τους γίνει τελικά το χατίρι. Πρέπει να διασωθεί η περηφάνια των λαών της περιοχής, που τροφοδοτεί την αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Με συντονισμένη αγωνιστική δράση να δείξουν πως η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία δεν μπορεί να έχει μέλλον στα Βαλκάνια.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ