Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων την Παρασκευή 31/3. Στο επίκεντρο του αγώνα τους βρίσκονται το άθλιο καθεστώς των συμβάσεων έργου, που συνεπάγεται μόνιμη ομηρία και κίνδυνο να βρεθούν στην ανεργία, οι μισθοί - ψίχουλα και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή τους. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «HOT SPOT»: Απεργούν σήμερα διεκδικώντας ανανέωση των συμβάσεών τους, οι εργαζόμενοι στο «hot spot» της Μόριας στη Μυτιλήνη. Η Επιτροπή Εργαζομένων καλεί σε συγκέντρωση στις 7 π.μ., έξω από τις εγκαταστάσεις. Μέσα στον Απρίλη, λήγει το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» και σταδιακά, μετά το πέρας των οχτώ μηνών, οι εργαζόμενοι πετιούνται ξανά στην ανεργία. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αρνείται την ανανέωση των συμβάσεων και τους προτείνει να δημιουργήσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ). Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο, στην Περιφέρεια και τον ΟΑΕΔ προχωρούν σήμερα, στις 9.30 π.μ., και οι εργαζόμενοι μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» στο «hot spot» στη Σάμο.

ΕΛΙΝΥΑΕ: Με μεγάλη συμμετοχή έγινε χτες και η δεύτερη κατά σειρά στάση εργασίας των εργαζομένων στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ). Με ευθύνη της κυβέρνησης και των ιδρυτικών φορέων του ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) οι εργαζόμενοι παραμένουν σχεδόν πέντε μήνες απλήρωτοι, ενώ συνεχίζεται η απαξίωση του έργου που πρέπει να παρέχει στους εργαζόμενους. Κατά τη διάρκεια της χτεσινής στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπρόσωπό του.

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ»: Απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στην «Εθνική Ασφαλιστική» ενάντια στην πώληση της εταιρείας, προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στη Συγγρού και ακολούθησε πορεία στο κεντρικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην Αιόλου. Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί, απεργίες θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή 31/3.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ