Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Στην ενιαία επίθεση, ενιαία απάντηση

«Η επίθεση (μείωση μισθών, τσάκισμα ασφαλιστικών δικαιωμάτων) στην εργατική τάξη και το λαό από κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο απαιτεί την ολοένα και μεγαλύτερη ένταση των ταξικών αγώνων των εργατών, τη συγκρότηση της συμμαχίας τους με τ' άλλα φτωχά, λαϊκά στρώματα στην πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών τους σε αντιμονοπωλιακή ρότα.

Δεν αρκεί η άμυνα

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν αρκούν οι απεργιακοί αγώνες για να εξασφαλίσουν το δίκιο του. Οσο δυναμικοί και αν είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να βάλουν μερικά εμπόδια στα χειρότερα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Αλλωστε, φιλολαϊκή διέξοδος στην κρίση στα πλαίσια του συστήματος δεν υπάρχει. Σήμερα δεν μπορεί να επιλυθούν τα λαϊκά προβλήματα δίχως την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας.

Πάλη ως το επίπεδο της εξουσίας

Η οριστική λύση των προβλημάτων απαιτεί ρήξη με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Επομένως, απαιτείται κίνημα που παλεύει, αναπτύσσεται, έχει τη συνέπεια και να φτάσει την πάλη ως το επίπεδο της εξουσίας. Ολα τα υπόλοιπα περί μορφών διαχείρισης, όπως πολιτική για αύξηση της ζήτησης, προκειμένου να μη βαθύνει η ύφεση, που εκφράζουν αστικά επιτελεία, ή για απαίτηση από την κυβέρνηση να μην πληρώσει το χρέος, που προβάλλουν διαφόρων αποχρώσεων οπορτουνιστές, ή για την ουτοπία της διακυβέρνησης στην καπιταλιστική ΕΕ της ανισομετρίας, αποτελούν παγίδες εγκλωβισμού του λαού στην πολιτική που μεγαλώνει τα βάσανά του»

(το σχόλιο στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ