Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Νέα χρονιά, νέοι αγώνες

θα έχεις παραιτηθεί από τα δικαιώματά σου, αν δεν τα υπερασπίζεσαι.

Αυτή θα μπορούσε να είναι η αγωνιστική ευχή για την καινούρια χρονιά και μπροστά στα αυξανόμενα προβλήματα. Στο μεταίχμιο του χρόνου, καθώς το χτες ακροζυγίζεται στο αύριο, στη συμβατική αυτή τομή, όχι μόνον αυξάνουν τα βάρη, αλλά και αντιλαϊκά μέτρα για τον έλεγχο και την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Και δεν είναι τυχαίο ότι η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΥΡΩ-ένωσης συνοδεύεται από την επίδειξη πυγμής, προς τα μέσα, εναντίον δηλαδή των λαϊκών δυνάμεων και ενδοτικότητας προς τα έξω, όπως δείχνει η αποδοχή σχεδίων και αντισχεδίων, τύπου Κόφι Ανάν. Και η ευθυγράμμιση προς τα τρομοκρατικά σχέδια της πλανηταρχικής «νέας τάξης» - αταξίας που δηλώνει υπεροπτικά ότι αρνείται ακόμη και την έσχατη αποδοχή του Ιράκ να κάνουν έλεγχο στο έδαφός του, ακόμη και πράκτορες της CIA!

Παραμονές του καινούριου χρόνου και η κυβέρνηση απειλεί «άκρα του τάφου σιωπή», με την απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οπως έκανε προηγούμενα, κατά την επίσκεψη Κλίντον, κατά την οποία δοκιμάστηκε όλη η σειρά των δακρυγόνων - ασφυξιογόνων που συγκαταλέγονται στα μέσα καταστολής της λαϊκής δύναμης.

Στο γύρισμα του χρόνου, όπου η ανεργία η φτώχεια, η απασχόληση, ο πληθωρισμός αγγίζουν τα έσχατα «ευρωπαϊκά» όρια, και - όπου όταν δεν πίπτει ράβδος - επιστρατεύονται αν-όσια θαυματουργήματα, μάγισσες, αστρολόγοι, καφετζούδες και χαρτορίχτρες για να αποκοιμίσουν τον κόσμο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα στη ζωή.

Στον ορίζοντα της καινούριας μέρας, κατακόκκινη η χαραυγή.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ