Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE 1
Κομβικό ντέρμπι «Δικεφάλων»

Αγωνιστική τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας της Super League 1 για το επόμενο διάστημα είναι η 5η, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στο πρόγραμμά της δεσπόζει το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Η ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό «Ενωση» επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις νίκες προκειμένου να πλησιάσει την κορυφή, ο δε «Δικέφαλος του Βορρά», που προέρχεται από εντός έδρας απώλεια στο ντέρμπι με τον Αρη, ψάχνει το αποφασιστικό «διπλό» ώστε να παραμείνει 1ος. Για την ΑΕΚ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ολιβέιρα, ενώ από τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσουν ο τιμωρημένος Μάτος και ο τραυματίας Πέλκας.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, έχει τον πρώτο λόγο με αντίπαλο τη Λαμία και θέλει να «ρεφάρει» την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μπροστά και στον κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα στο Βελιγράδι με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης οι αναμετρήσεις μεταξύ Ξάνθης και Βόλου (δύο ομάδων που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά), καθώς και μεταξύ Πανιωνίου και Παναθηναϊκού.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 28/9: Αρης - ΑΕΛ (17.15 - Novasports 1), Ατρόμητος - Παναιτωλικός (19.00 - ΕΡΤ Sports), Ολυμπιακός - Λαμία (19.30 - Novasports 2).

Κυριακή 29/9: ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης (15.00 - Novasports 1), Ξάνθη - Βόλος (17.00 - ΕΡΤ Sports), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (17.15 - Novasports 2), ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (19.30 - Novasports 1).

SUPER LEAGUE 2
Πρεμιέρα σε θολό τοπίο

Κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τη συνέχειά του ξεκινά το πρωτάθλημα της νεοσύστατης Super League 2, ενός ακόμα προϊόντος της κυβερνητικής «αναδιάρθρωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαφωνία με την ΕΡΤ για το ύψος του τηλεοπτικού συμβολαίου, μετά από πρόταση του κρατικού καναλιού για σημαντική μείωση του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού, είχε ως αποτέλεσμα να απειλούν οι ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας με διακοπή του πρωταθλήματος εφόσον δεν βρεθεί η χρυσή τομή σε οικονομικό επίπεδο.

Η 1η αγωνιστική πάντως θα διεξαχθεί κανονικά, και στο πρόγραμμά της ξεχωρίζουν οι αγώνες σε Πάτρα και Πλατανιά Χανίων. Αναλυτικά:

Σάββατο 28/9 (16.00): Απόλλων Λάρισας - Κέρκυρα.

Κυριακή 29/9 (16.00): Δόξα Δράμας - Καραϊσκάκης, Απόλλων Πόντου - Χανιά, Απόλλων Σμύρνης - Εργοτέλης, Παναχαϊκή - ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς - Λεβαδειακός.

BASKET LEAGUE
«Ποδαρικό» με δύο ντέρμπι

Με τον υποβιβασθέντα στην Α2 λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό να «λάμπει διά της απουσίας του», σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ, πραγματοποιείται η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Basket League για τη σεζόν 2019 - 2020.

Οι σημαντικότεροι αγώνες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι το ντέρμπι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αυτό της Θεσσαλονίκης, μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ, στο Αλεξάνδρειο. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται και τα παιχνίδια του Ιωνικού Νικαίας και του Ηρακλή, δύο ιστορικών ομάδων οι οποίες επέστρεψαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 28/9: Ιωνικός Νικαίας - Λαύριο (15.45 - ΕΡΤ, παράλληλη μετάδοση), Περιστέρι - Ηρακλής (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Ηφαιστος Λήμνου - Ρέθυμνο (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Κολοσσός Ρόδου - Πανιώνιος (15.45 - ΕΡΤ, π/μ), Λάρισα - Προμηθέας (17.45 - ΕΡΤ2), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (19.00 - Cosmote Sport 4).

Κυριακή 29/9: Αρης - ΠΑΟΚ (17.45 - ΕΡΤ).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σε επί κοντώ και βάδην το ενδιαφέρον

Στο άλμα επί κοντώ των ανδρών και στις μεγάλες αποστάσεις του βάδην επικεντρώνεται από ελληνικής πλευράς το ενδιαφέρον στη συνέχεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που διεξάγεται στην Ντόχα από την Παρασκευή.

Στα προκριματικά του επί κοντώ (28/9, 17.00 - ΕΡΤ) υπάρχει η συμμετοχή του έμπειρου Κώστα Φιλιππίδη και του πολλά υποσχόμενου Εμμανουήλ Καραλή, οι οποίοι συγκεντρώνουν αρκετές ελπίδες για διάκριση, που σε πρώτη φάση «μεταφράζεται» σε πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Στο βάδην, στα 50 χλμ. ανδρών και γυναικών (28/9, 23.50 - ΕΡΤ) ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Αγγελική Μακρή θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, όπως και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. (29/9, 23.30 - ΕΡΤ).



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ