Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Πιο κοντά στα πετρέλαια

«Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ουάσιγκτον για την κατασκευή τριών αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων επί βουλγαρικού εδάφους βρίσκεται η Σόφια (...) οι τοποθεσίες που φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί είναι στο Νόβο Σέλο και Μπεζμέρ που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς και στο λιμάνι του Μπουργκάς στη Μαύρη θάλασσα από όπου και αναμένεται να ξεκινά ο πετρελαιαγωγός με προορισμό την Αλεξανδρούπολη» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Εφεδρικός στρατός καταστολής

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.270 εταιρίες σεκιούριτι στην Ελλάδα, σε πολλές από τις οποίες δεν μπορεί να βρει κανείς ούτε την έδρα αφού έχουν δηλώσει ψεύτικες διευθύνσεις (...) αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εργάζονται ως υπάλληλοι ασφαλείας 35.000 άτομα από τα οποία μόνο 18.000 έχουν άδεια» (τα στοιχεία στο «ΕΘΝΟΣ»).

Θλίψη

«Μία μεγάλη χώρα που στέλνει στρατούς στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, που κυριαρχεί στις επιστήμες και στην τεχνολογία, που ορίζει την παγκόσμια οικονομία, που διαμορφώνει την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα, εμφανίζεται όλο και περισσότερο εγκλωβισμένη στον εαυτό της. Δέσμια ενός ιδιότυπου αυτοκρατορικού αυτισμού» (ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).

Ενιαίο το «πολιτικό προσωπικό»

«Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι εδώ και είκοσι χρόνια λειτουργούν συγκοινωνούντα δοχεία - σ' ένα απ' όλα αυτά είναι και ο Κ. Μητσοτάκης - ανάμεσα σε πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις των δύο μεγαλύτερων κομμάτων» (ο Γ. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ