Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΘΑΝΕ χτες, από εγκεφαλικό επεισόδιο στο δικαστήριο, κατηγορούμενος στην υπόθεση απάτης του ΙΚΑ Καλλιθέας. Συγκεκριμένα, κατά την ακροαματική διαδικασία που συνεχίστηκε χτες, για πρώτη ημέρα μετά από σύντομη διακοπή λόγω του καλοκαιριού, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεση. Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του. Ο κατηγορούμενος ήταν προφυλακισμένος όπως και η σύζυγός του και τέσσερις ακόμη υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, μαζί με το σύζυγο της μιας εξ αυτών για την απάτη με τη χορήγηση παράνομων επιδομάτων που φέρεται να είχε ζημιώσει τον ασφαλιστικό οργανισμό. Οι κρατούμενοι σε λίγες ημέρες συμπλήρωναν 18 μήνες προφυλάκισης και αναμένονταν να αποφυλακιστούν.

ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ ΕΞΕΔΙΔΑΝ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ: Με απειλές υποχρέωναν σωματέμποροι, τους τελευταίους τρεις μήνες μια κοπέλα 28 ετών από τη Ρουμανία, να εκδίδεται σε πελάτες, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Οι συμπατριώτες της που αναζητούνται, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάστασή της και με το πρόσχημα ότι θα της εξασφαλίσουν δουλειά κι ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, την έπεισαν να εγκαταλείψει την πατρίδα της. Αρχικά, η 28χρονη εγκαταστάθηκε σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή της Λάρισας, όπου ένας συμπατριώτης της που δούλευε εκεί και αναζητείται, την κακοποιούσε σεξουαλικά. Αργότερα, η κοπέλα, που βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης, παρελήφθη από ένα αντρόγυνο συμπατριωτών της που την πήγαν στα Τρίκαλα. Εκεί, οι δράστες την υποχρέωναν να εργάζεται σε χωράφια, χωρίς να την πληρώνουν, και με απειλές κατά της ζωής της και άσκηση ψυχολογικής βίας, την εξέδιδαν σε πελάτες. Η 28χρονη προσποιήθηκε ότι την αναζητά η οικογένεια της και από φόβο του εντοπισμού του, ο δράστης την επιβίβασε σε λεωφορείο με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου, κατήγγειλε τα όσα έγιναν στις Αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε το ανδρόγυνο ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι δράστες.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΓΙΤΗ: Αφαιρέθηκε η άδεια οπλοφορίας και κατοχής όπλου που είχε χορηγηθεί στον χρυσαυγίτη βουλευτή Αντώνη Γρέγο μετά την εκπυρσοκρότηση του όπλου του τον περασμένο Μάη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός. Κρίθηκε, ότι δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου, όμως ο ίδιος έχει υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Επίσης, ενδέχεται να αφαιρεθεί και η άδεια οπλοφορίας και οπλοκατοχής του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος του ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε σχετική έγγραφη απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής Ερώτησης 26 βουλευτών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ