Πέμπτη 28 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Μαλινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χτες πως συνέλαβαν τον Μοντίμπο Νάμαν Τραορέ, ως αρχηγό τζιχαντιστών της οργάνωσης «Κatibat» που συνδέεται με την «Αλ Κάιντα» και ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε βάση του στρατού στο κεντρικό Μάλι πριν από 10 μέρες με αποτέλεσμα το θάνατο 17 στρατιωτών.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε χτες πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τριετές δάνειο 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ελεύθερος ανακοινώθηκε χτες πως θα αφεθεί ο Τζον Χίνκλεϊ που εξέτιε 35ετή ποινή φυλάκισης σε ψυχιατρική φυλακή στη Βιρτζίνια, καθώς είχε καταδικαστεί για την απόπειρα δολοφονίας στις 30 Μάρτη 1981 σε βάρος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Στις 19 Μάη 2017 ανακοινώθηκε χτες πως θα γίνουν οι επόμενες ιρανικές προεδρικές εκλογές και πως θα συμμετάσχει σε αυτές ο απερχόμενος Πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν συνάντησε χτες στην κατοικία του στην Ταγγέρη του Μαρόκου τον Σουδανό Πρόεδρο Χασάν αλ Μπασίρ με τον οποίον συζήτησαν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ο 53χρονος πρώην βουλευτής της σομαλικής Βουλής, Σάλαχ Νουχ Ισμαήλ, ήταν ο ένας από τους δύο τζιχαντιστές αυτόχειρες βομβιστές που επιτέθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, προκαλώντας το θάνατο 13 ανθρώπων, ανακοίνωσαν χτες οι σομαλικές αρχές.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέο νομοσχέδιο για την παιδική εργασία στην Ινδία αυξάνει τους τομείς όπου επιτρέπεται η εργασία ανηλίκων 15 - 18 ετών. Επίσης, ενώ η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι βάζει εμπόδια στην εργασία των παιδιών κάτω των 14 ετών, υπάρχει ρητή εξαίρεση για «οικογενειακές επιχειρήσεις».

ΤΟΚΙΟ.-- Ο πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα καταρτίσει νέο πρόγραμμα στήριξης της ιαπωνικής οικονομίας ύψους πάνω από 28 τρισ. γεν (266 δισ. δολάρια), με στόχο «να θέσουμε την οικονομία σε μία πιο στέρεη αναπτυξιακή πορεία». Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα θα εστιάσει «σε επενδύσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς μία νέα αγροτική πολιτική». Επίσης, Υποδομές και Τουρισμός συγκαταλέγονται στους τομείς που η κυβέρνηση ιεραρχεί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ