Τετάρτη 28 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Τα λαϊκά παιδιά να γυρίσουν την πλάτη τους στην ηγεσία της ΠΑΣΠ

Είναι τεράστια η προσπάθεια που καταβάλει η ηγεσία της ΠΑΣΠ σε κάθε σχολή για να πείσει ότι η αντιλαϊκή θύελλα είναι αναγκαία. Τα στελέχη της ΠΑΣΠ δίνουν συνεχώς εξετάσεις στο κόμμα τους, προσδοκώντας και σε διορισμούς σε δημόσιους οργανισμούς και σε ενδεχόμενη πολιτική καριέρα, και έτσι δε διστάζουν να προπαγανδίζουν ως θετικά τα σκληρά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Δε διστάζει η ηγεσία της ΠΑΣΠ να προπαγανδίζει τα μέτρα λέγοντας πράγματα όπως:

  • Τα μέτρα τα επιβάλουν οι ξένοι, οι κερδοσκόποι. Πρέπει η κυβέρνηση να καλέσει το λαό να παλέψει για να είναι προσωρινά.
  • Φταίει η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της ΝΔ (τα ίδια αναπαράγουν και οι ουρές του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ).
  • Τα μέτρα είναι εκτός ιδεολογίας ΠΑΣΟΚ.

Λένε ψέματα και ο κόσμος τους παίρνει χαμπάρι. Γι' αυτό σε πολλές περιπτώσεις λένε μεγαλύτερα ψέματα όπως στα ΑΕΙ της Πάτρας, που σε προκήρυξη της ΠΑΣΠ αναφέρονται τα παρακάτω:

  • «...προτείνουμε ουσιαστική ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα που απομυζά τον κόπο του λαού μας»...
  • Στα αιτήματα δε διστάζουν να αναφέρουν «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Αυτά επιβεβαιώνουν ότι η ηγεσία της ΠΑΣΠ μπορεί να πει τα πάντα για να ξεγελάσει, να αποπροσανατολίσει παιδιά από λαϊκές οικογένειες που την ακολουθούν. Την ώρα που για χάρη της πλουτοκρατίας η κυβέρνηση επέλεξε την προσφυγή στο μηχανισμό δανεισμού από ΕΕ-ΔΝΤ, την ώρα που αναμένονται γρήγορα να ανακοινωθούν και νέα σκληρά μέτρα, αυτά τα παιδιά πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα, να γυρίσουν την πλάτη στους πλασιέ της κυβερνητικής πολιτικής μες στις σχολές. Πρέπει να δράσουν μέσα και έξω από τις σχολές, να συστρατευθούν με τις δυνάμεις του ΜΑΣ, που είναι οι δυνάμεις που έχουν μπει μπροστά στην υπόθεση της απόκρουσης της αντιλαϊκής θύελλας και της αντεπίθεσης. Ακόμα και αν δε συμφωνούν με όλα να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης με ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ