Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο Αιγάλεω
Από τη χθεσινή κινητοποίηση στο Αιγάλεω
ΑΙΓΑΛΕΩ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Προχθές τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της Πρόνοιας, καθώς μητέρα ενός παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν πρόλαβε να κάνει την απαραίτητη απογραφή λόγω γραφειοκρατίας και τώρα κινδυνεύει να χάσει το επίδομα αναπηρίας. Στη συνάντησή τους με τη διευθύντρια, η ίδια δήλωσε ότι δεν έχει λάβει οριστική απάντηση από το υπουργείο Υγείας για τις περιπτώσεις που δεν πρόλαβαν να κάνουν την απογραφή, ενώ την ίδια στιγμή επιβεβαίωσε ότι έχουν καταγραφεί πληθώρα παρόμοιων περιστατικών.

Χτες, έγινε κινητοποίηση στη ΔΕΗ. Τα μέλη της επιτροπής μοίρασαν υλικό με τους πρακτικούς τρόπους άρνησης πληρωμής του ειδικού τέλους. Μια γυναίκα που ήρθε σε επαφή με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής είπε ότι ήρθε με δανεικά να πληρώσει το ρεύμα, ενώ μία ακόμα είπε ότι από τα 600 ευρώ της σύνταξης έπρεπε να δώσει τα 450 ευρώ στο ρεύμα.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο οικογένειες, πέτυχε τη Δευτέρα η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, με δυναμική παρέμβαση στη ΔΕΗ. Στη μία περίπτωση η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα σε άνεργη γυναίκα με ανήλικα παιδιά που αδυνατούσε να πληρώσει τη συνολική αξία του ρεύματος.

Στην άλλη περίπτωση ενώ δεν υπήρχε χρέος ηλεκτρικού ρεύματος παρά μόνο αυτό του ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή του χαρατσιού, η ΔΕΗ προχώρησε στην διακοπή του ρεύματος. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε και η ΔΕΗ απέδωσε το πρόβλημα σε «λάθος» του συστήματος. Η Λαϊκή Επιτροπή με την κινητοποίηση ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά προς τη ΔΕΗ ότι δεν θα επιτρέψει να μείνει έστω και για μια μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καμία εργατική λαϊκή οικογένεια.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Κινητοποίηση στις διοικητικές υπηρεσίες και στα ιατρεία του ΙΚΑ Ελευσίνας πραγματοποίησαν προχθές το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ελευσίνας, διεκδικώντας πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των λοιπών ταμείων.

ΚΥΨΕΛΗ

ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ της οδού Κεφαλληνίας πραγματοποίησαν προχτές μέλη της Λαϊκής Επιτροπής 5ου-6ου διαμερίσματος και της Επιτροπής Ανέργων, διεκδικώντας άμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων των ανέργων, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.

ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Γλυφάδα πραγματοποίησαν προχτές μέλη των Επιτροπών Αγώνα Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, όπου πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε γυναίκα που είναι άνεργη εδώ και ένα χρόνο. Τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος όπου ζήτησαν την επαναφορά της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της άνεργης, χωρίς την υπέρογκη επιβάρυνση των 300 ευρώ.

Νέες Κινητοποιήσεις

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Σήμερα, στις 9 π.μ., κινητοποίηση στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Αλσούπολης.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Στις 9 π.μ., συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στις 10.30 π.μ., συγκέντρωση στη ΔΕΗ της περιοχής.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ