Τετάρτη 28 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Ξεκινάνε αύριο και ολοκληρώνονται την Παρασκευή οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο «ΤΡΙΑΙΝΑ» των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στη διακήρυξή της η αγωνιστική παράταξη της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) καλεί τους εργαζόμενους «τώρα να στρίψουμε το τιμόνι του σωματείου σε αγωνιστική κατεύθυνση». Τους καλεί να καταδικάσουν τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, οι οποίες έβαλαν «ανοιχτά» πλάτη στην ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου, που είχε ως αποτέλεσμα για το ίδιο το ναυπηγείο τεμαχισμό και συρρίκνωση και για τους εργαζόμενους απολύσεις και χτύπημα κατακτήσεων.

ΟΤΕ: Πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η 24ωρη παναττική απεργία των εργαζομένων στο ΟΤΕ. Χαρακτηριστικό της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία ήταν ότι στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ και στο κτίριο ΝΥΜΑ στην πλατεία Βικτωρίας τα ποσοστά των απεργών ήταν σχεδόν καθολικά.

ΛΑΡΙΣΑ: Για τις 17 Δεκέμβρη του 2007 αναβλήθηκε η δίκη επτά συνδικαλιστών της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του ΠΑΜΕ που κατηγορούνται επειδή περιφρούρησαν το δικαίωμα στην απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο στις 24 Ιούνη του 2005.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ