Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΠΟΓΙΕΣ από μέλη του «Ρουβίκωνα» σημειώθηκε, ανήμερα Χριστούγεννα, στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Στις 06.10 το πρωί, ομάδα ατόμων που επέβαινε σε 6-7 μοτοσικλέτες πλησίασε το κτίριο, πέταξε μπογιές και κατόπιν εξαφανίστηκε. Στην τηλεφωνική επικοινωνία με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας καταδίκασε την επίθεση εναντίον της πρεσβείας και υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Η πρέσβειρα μετέφερε επίσης αίτημα της κυβέρνησής της για τη σύλληψη των δραστών.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ έσπασαν τζαμαρίες σε 7 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Market In», σε Ηλιούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Αγιο Δημήτριο, Ζωγράφου, Πετράλωνα και Κυψέλη. Οι επιθέσεις έγιναν όλες σε διάστημα μισής ώρας τα ξημερώματα των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 23 Δεκέμβρη είχε πραγματοποιηθεί επίθεση με μπογιές στο κατάστημα της εταιρείας στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, όπου πέταξαν και «τρικάκια» με συνθήματα, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στις 20 Δεκέμβρη στην Πάτρα.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ανακοίνωσε τη συμπληρωματική ανάκληση 5 επιπλέον παρτίδων βρεφικών γαλάτων της «Lactalis» από τη σειρά «FREZYLAC», για προληπτικούς λόγους, μετά από σχετική ενημέρωση του παραγωγού για περισσότερες παρτίδες. Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση είχε ξεκινήσει μετά τη σχετική ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών για περιστατικά σαλμονέλωσης που συνδέονται με το εργοστάσιο παραγωγής «Lactalis» και που έχουν παραχθεί μετά τις 17/2/2017.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ με αρχιφύλακα στις φυλακές Διαβατών είχε στις 23 Δεκέμβρη το πρωί ο κρατούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κρατούμενος μέλος της «17Ν», μετά τη συμπλοκή, έβαλε φωτιά στο κελί του. Η φωτιά δεν έλαβε έκταση και περιορίστηκε στο κελί του. Ο Χρ. Ξηρός κρατείται στο Πειθαρχείο στο πίσω μέρος των φυλακών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε μικρές ζημιές στο κελί, ενώ έσπασε και τζάμια.

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ αναμένεται να πλήξει όλη τη χώρα μέχρι και την Παρασκευή. Στο μεταξύ, την παρέμβαση του εισαγγελέα Λαμίας προκάλεσε η πρωτοφανής ταλαιπωρία που βίωσαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, λόγω της χιονόπτωσης. Ο εισαγγελέας ζητά εξηγήσεις από την εταιρεία που έχει την ευθύνη του αυτοκινητόδρομου και από τον υπεύθυνο των μηχανημάτων που είχαν την ευθύνη καθαρισμού του οδοστρώματος. Οι ουρές στην Εθνική οδό μέσα στα χιόνια το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκέμβρη έφτασαν τα 15 χιλιόμετρα και εκατοντάδες οδηγοί με τις οικογένειές τους για ώρες παρέμεναν εγκλωβισμένοι με μόλις 5 εκατοστά χιόνι...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ