Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καμιά ανοχή

«

Η επίσημη συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρή απάντηση σε όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Οι πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα αλλά είναι μεθοδευμένες». Αυτή ήταν η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, που εγκαλούσαν την ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά σε συλλήψεις και καταδίκες υπόπτων για τρομοκρατική δράση. Προηγήθηκε η διαρροή έκθεσης για την τρομοκρατία, που δημοσιεύτηκε σε απογευματινή εφημερίδα. Μια έκθεση που «φτιάχνει κλίμα» για κάτι εντυπωσιακό... Πιο πριν ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρώην πρέσβη Τόμας Νάιλς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δεσμοί της «17Ν» με την πολιτική ελίτ που κυβερνά τη χώρα, αλλά και ότι είχε παραδώσει κατάλογο υπόπτων στις ελληνικές αρχές. Επίσης, η έκθεση κάνει λόγο για παρακολούθηση όσων αθωώθηκαν, κατά καιρούς, από τα δικαστήρια. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η έκθεση αφαιρεί οποιαδήποτε ακροδεξιά απόχρωση σε τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα μας. Κανείς, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνά τους σκοπούς σκοτεινών κρατικών μηχανισμών, που έχουν εξυπηρετήσει κατά καιρούς τρομοκρατικές οργανώσεις ή ενέργειες τρομοκρατών.

Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «πολεμική ζώνη» για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, επικαλούμενα την έκρηξη βόμβας κοντά σε υποκατάστημα της «Αμέρικαν Εξπρές» στο Ν. Ψυχικό. Μάλιστα, οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα χωρίς να έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ενώ και η Ασφάλεια μελετά την πιθανότητα να ήταν άλλος ο στόχος της επίθεσης. Επισημαίνουν δε ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση παρέχει στους τρομοκράτες ασυλία, ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος έχει πρόβλημα γιατί η Αθήνα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004»! Παράλληλα, επαναφέρουν παλιότερη εκτίμηση παραγόντων της CIA οι οποίοι έχουν προτείνει την τοποθέτηση της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών που κινδυνεύουν να υποστούν κυρώσεις, γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Συνεργασία... συλλήψεις... καταδίκες... Αυτές είναι οι λέξεις-«κλειδιά» της τρομοκρατολογίας. Μεθοδευμένες κινήσεις για να καταλήξουν στο στόχο της ακόμα πιο στενότερης συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών αρχών με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Μια «συνεργασία» η οποία οδήγησε στην ψήφιση του «τρομονόμου», που πλήττει τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Η ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, που στήνει στρατοδικεία και θέλει να επαναφέρει τα βασανιστήρια για την απόσπαση ομολογιών στις ανακρίσεις, κάνει τα πάντα για να επιβάλει το «μοντέλο» της καταστολής σε όλον τον κόσμο. Η κυβέρνηση «ακούει» και υιοθετεί σκληρά μέτρα. Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί όταν οι λαοί όλης της Γης ντυθούν στο γύψο που επιθυμεί να τους φορέσει ακόμα περισσότερο το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Λησμονούν, φαίνεται, την τύχη όσων στο διάβα της Ιστορίας προσπάθησαν να πνίξουν τις φωνές αντίστασης και πάλης των λαών. Τα... κοστούμια της καταστολής είναι τόσο στενά, που είναι δύσκολο να γίνουν ανεκτά...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ