Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Οτι ο καταυλισμός στο Καλαί, όπου έχουν αφεθεί στη μοίρα τους χιλιάδες πρόσφυγες θα «διαλυθεί εντελώς και οριστικά», δήλωσε χτες ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή και ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται για τους χειρισμούς του στο Προσφυγικό, ενόψει και των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της επόμενης άνοιξης.

ΣΕΟΥΛ.-- Σε απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη νοτιοκορεατική (και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου) αυτοκινητοβιομηχανία «Hyundai Motor Co», μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ», οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη συμφωνία που υπέγραψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και η διεύθυνση της εταιρείας, επικυρώνοντας την απόφαση της εργοδοσίας να «προσαρμόσει» τους μισθούς στην πτώση της κερδοφορίας της.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Η σουηδική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού «Ericsson» σχεδιάζει να κλείσει και τις τελευταίες μονάδες παραγωγής της στη Σουηδία και να απολύσει περί τους 3.000 εργαζόμενους. Η διοίκηση της εταιρείας είχε προαναγγείλει από το καλοκαίρι περαιτέρω περικοπές λόγω σκληρού ανταγωνισμού.

TEΛ ΑΒΙΒ.-- Τα μονοπώλια («Νοble», «Delek») που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση του τεράστιου ισραηλινού κοιτάσματος φυσικού αερίου Λεβιάθαν υπέγραψαν χτες συμφωνία ύψους 10 δισ. δολαρίων για την παροχή αερίου 1,6 τρισ. κυβικών ποδιών (45,31 δισ. κυβικά μέτρα) στην Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού της Ιορδανίας. Οι συνομιλίες για τη συμφωνία ξεκίνησαν πριν από δύο και πλέον χρόνια. Τα μονοπώλια παζαρεύουν επίσης την εξαγωγή πολύ μεγαλύτερων ποσοτήτων αερίου σε εταιρείες στην Αίγυπτο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ