Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ με ρίψη χημικών και βία από πλευράς των ΜΑΤ σημειώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των λεγόμενων «αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε κατά των χαρατσιών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Λίγο πριν από τις 7.15 το απόγευμα, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να αποκλείσουν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας και ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και συμπλοκές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι διαδηλωτές δέχτηκαν την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και ρίχτηκαν χημικά, προκειμένου να απομακρυνθούν οι πολίτες. Λίγο μετά τις 8, τα επεισόδια έληξαν και μετά τις εννέα το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνέλευση στο συντριβάνι.

Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων τέθηκε χτες κατά τη μαραθώνια συνάντηση (σχεδόν πέντε ώρες) της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με «τις κορυφές» του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου, με θέμα την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι της συζήτησης «έπεσε» η πρόταση για επιμήκυνση κατά δύο ώρες στο ωράριο των δικαστηρίων. Επίσης, κατά τη χτεσινή συζήτηση τέθηκαν και προτάσεις για αύξηση της δικαστικής δαπάνης, αλλά στο θέμα αυτό οι απόψεις των δικαστών ήταν διχασμένες.

ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ με κάθε τρόπο, των «δυνατοτήτων» της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και στο θέμα των απελάσεων, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Ασύλου, R. Visser. Εκτός από τις απελάσεις σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, ανακοίνωσε πως στις 4 Οκτώβρη ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την κατασκευή του φράχτη στον Εβρο.

ΕΝΑ ΠΑΝΟ που έγραφε «Ημέρα πληρωμής, ημέρα πένθους» ανάρτησαν χτες στο Λυκαβηττό ειδικοί φρουροί που διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης. Σήμερα στις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή και στη συνέχεια πορεία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ