Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Κασέμ Σολεϊμανί, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του ιρανικού στρατού, προειδοποίησε τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν, τονίζοντας ότι αν η Ουάσιγκτον ξεκινήσει πόλεμο, η Τεχεράνη θα τον τελειώσει. «Είμαστε κοντά σου, εκεί που δεν μπορείς καν να φανταστείς (...) Ελα. Είμαστε έτοιμοι. Αν ξεκινήσεις πόλεμο, εμείς θα τον τελειώσουμε», προειδοποίησε ο Κασέμ Σολεϊμανί σε ομιλία του στην πόλη Χαμεντάν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ερευνα για τα αίτια μεγάλης πυρκαγιάς που σημειώθηκε χτες ξημερώματα σε πενταώροφη πολυτελή πολυκατοικία της βικτοριανής εποχής στο βορειοδυτικό Λονδίνο ξεκίνησαν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές. Η φωτιά εκδηλώθηκε πρώτα σε διαμέρισμα του τέταρτου ορόφου και ανάγκασε δεκάδες ενοίκους να εγκαταλείψουν προληπτικά τις εστίες τους. Η φωτιά, που θύμισε τον πολύνεκρο εφιάλτη περσινής πυρκαγιάς στην πολυκατοικία Γκρένφελ, σβήστηκε από 100 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντεκα Ρεπουμπλικάνοι - μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ξεκίνησαν χτες διαδικασία με στόχο την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του αξιωματούχου στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ανακριτή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, για την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι βουλευτές κατηγορούν το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «κρατάει από πρόθεση ενοχλητικά έγγραφα και πληροφορίες», εκφράζοντας ανησυχία ότι το αναφερόμενο υπουργείο απέκρυψε πληροφορίες της έρευνας από το Κογκρέσο και παραβίασε την ειδική νομοθεσία για τις παρακολουθήσεις (FISA). Παράλληλα, θεωρούν τον Ροζεστάιν υπεύθυνο για το γεγονός ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν συμμορφώθηκε με τις κλήσεις που εκδόθηκαν προκειμένου να παραδώσει στο Κογκρέσο συγκεκριμένες πληροφορίες και έγγραφα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ